Consumul său regulat în cantități moderate este calea către o viață sănătoasă și longevitate. Împreună cu grupul său de cercetare, profesorul Michael Ristow investighează bazele biochimice și moleculare ale reglării longevității pentru a crea noi oportunități terapeutice pentru prevenirea și tratamentul bolilor legate de vârstă, cum ar fi obezitatea, diabetul, neurodegenerarea și cancerul. Ei sunt interesați în special de căile genetice și de factorii de mediu care modulează longevitatea.
Profesorul Ristow este un fan al ceaiului verde, așa că au decis să testeze efectul băuturii asupra sănătății și prelungirea vieții.
Un studiu a arătat că un consum frecvent de ceai verde are beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale sistolice și a glicemiei, precum și scăderea în greutate la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.
În plus, oamenii de știință au stabilit că polifenolii din ceaiul verde nu au efect antioxidant, dar îmbunătățesc apărarea organismului. Anterior, grupul de cercetare al profesorului Ristow a demonstrat deja efectul pozitiv al activității fizice asupra imunității și reducerea caloriilor consumate prin creșterea stresului oxidativ din organism. Astăzi, oamenii de știință susțin că ceaiul verde are un efect similar, scrie News medical.
Omul de știință recomandă să bei ceai verde cu moderație. Evită extractele de ceai verde.
Ca și în cazul oricărui supliment alimentar, cel mai bine este să soliciți sfaturile unui medic, care cunoaște istoricul tău medical.
Sursa: DC News