Organizatorii concursului hipic „Galopiada secuiască”, ce va avea loc luna viitoare în judeţul Covasna, au introdus, în premieră, şi o cursă pentru copii, pe lângă cele trei devenite tradiţionale.
Directorul executiv al Asociaţiei Vadon, Demeter Janos, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că echitaţia este un sport foarte îndrăgit, iar tot mai mulţi copii sunt interesaţi să ia lecţii de călărie.
Potrivit acestuia, numai anul trecut 130 de persoane, majoritatea copii, au frecventat cursurile de echitaţie organizate în cadrul Centrului ecvestru înfiinţat de Primăria Sfântu Gheorghe pe un teren de aproape patru hectare pe dealul Benedekmezo, la ieşirea din municipiu spre localitatea Vâlcele, unde au avut loc şi două tabere de echitaţie, la care au luat parte 64 de copii.
„Noutatea ediţiei din acest an va fi această cursă pentru copii. Sunt foarte mulţi copii interesaţi de echitaţie, în toate centrele de echitaţie din zonă sunt o droaie de copii şi ne-am gândit să facem şi un concurs regional pentru ei”, a declarat Demeter Janos.
La această cursă pot participa copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, respectiv născuţi în perioada 1 ianuarie 2002-31 decembrie 2008.
Premiile acordate la această categorie sunt – 2500 lei locul I, 2000 lei locul al doilea şi 1500 lei locul al treilea.
Cea de-a opta ediţie a „Galopiadei secuieşti” va avea loc în perioada 14-15 iulie a.c. pe un deal din apropierea localităţii covăsnene Moacşa, denumit „Pivniţa Uriaşului”, unde în urmă cu câţiva ani fost amenajat un parc dedicat maghiarilor de pretutindeni.
În total vor fi organizate patru curse, cu tot cu cea destinată copiilor, la care pot participa doar echipaje din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iar termenul limită de înscriere este 29 iunie a.c.
Cei mai buni călăreţi vor primi premii în bani, iar câştigătorul marelui premiu va putea participa la o competiţie similară ce va avea loc în Ungaria.
„Galopiada”, care atrage anual câteva zeci de mii de spectatori din ţară şi străinătate, va cuprinde, printre altele, demonstraţii de călărie, concursuri de atelaje şi sărituri peste obstacole, spectacole, cursuri de hipism şi un târg meşteşugăresc.
Manifestarea este organizată de Asociaţia Vadon cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna şi al Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe.
AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.