România ascunde frumuseți unice, desprinse parcă din basme și tărâmuri din alte lumi. Aici, firescul vieții de zi cu zi conservă în unele zone tradiția și natura în forma sa pură, autentică. România poate fi frumoasă, adesea sălbatică, dar cu adevărat feerică, astfel că Travelminit îți prezintă cele 7 minuni ale ei: obiectivele pe care orice turist ar trebui să le vadă măcar o dată-n viață.
Transfăgărășan
Transfăgărășanul este unul dintre cele mai cunoscute drumuri atât din România, cât și din lume. Cel mai înalt punct la care ajunge acest traseu săpat în munte este la 2024 m. Curbele sale extrem de strânse au cucerit, în 2009, echipa Top Gear, care a venit aici pentru a încerca senzații tari pe acest drum priveliști montane superbe. Deschis din iunie până în octombrie, Transfăgărășanul se întinde între Argeș și Sibiu, din apropierea Piteștului până în Cârțișoara. După ce traversezi faimosul Transfăgărășan și te bucuri de priveliștea de munte de la înălțime, vei descoperi la 2000 de m. altitudine zona Bâlea, unde se află și lacul glaciar cu același nume.
Delta Dunării
Cel mai bine conservată și cea mai cunoscută deltă din Europa, Delta Dunării găzduiește 30 de habitate protejate, numeroase dintre acestea fiind întâlnite doar în Românian, și însumează peste 5700 de km² de ecosisteme terestre și acvatice. Diversitatea florei și faunei este fantastică, motiv pentru care Delta Dunării a fost inclusă în patrimoniul UNESCO, în cadrul programului “Omul și Biosfera”, fiind a III-a deltă din lume ca număr de specii. Frumusețea acestui loc poate fi descoperită printr-o plimbare cu barca pe canalele sale, fiind un loc ideal de vacanță atât în timpul verii, cât și primăvara sau toamna.
Descoperă cele mai bune cazări din Delta Dunării.
Sighișoara
Sighișoara este locul poveștilor, motiv pentru care aceasta a fost denumită ”Perla Medievală a României”. Străduțele înguste, pietruite, clădirile istorice și atmosfera de cetate de sec. XIV te fac parte a legendelor cu prințese și cavaleri. Ca să înțelegi mai bine povestea locului, trebuie să asculți mici istorioare despre tradiția, viaţa social-economică și geografia locului, în timp ce admiri cele mai importante clădiri monument: Turnul cu Ceas (simbolul Sighişoarei), Biserica Mănăstirii, Casa cu Şindrilă, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Scara Şcolarilor, Biserica din Deal, dar și turnurile și bastioanele rămase în picioare până în zilele noastre.
Bisericile de lemn din Maramureș
Maramureșul este cunoscut pentru arta bisericească ce s-a dezvoltat în această zonă, există aici unele dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii de lemn din România. În acest sens, nu mai puțin de opt biserici maramureșene au fost înscrise deja în Patrimoniul UNESCO, fiind vorba despre bisericile din Desești, Budești, Bârsana, Ieud-Deal, Poienile Izei, Șurdești, Plopiș și Rogoz. Probabil cea mai impunătoare dintre acestea este biserica din Desești, aceasta nesuferind mari modificări de la momentul în care a fost construită, în 1770, ansamblul său pictural rămânând unul dintre cel mai bine conservate din întregul Maramureș.
Descoperă 4 destinații de vis pentru o vacanță rustică în Maramureș.
Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița
Aria protejată Izvoarele Nerei este o rezervație naturală de tip mixt, aflată în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului din Munții Banatului, în județul Caraș-Severin. Este locul ideal în care să îți încarci bateriile și să simți că te reconectezi cu natura. Denumirea acestei rezervații este legată de râul Nera, care străbate Parcul, dar și de numeroasele izvoare ce formează pârâuri. Pădurile Nerei sunt bătrâne de peste 450 de ani și adăpostesc numeroase specii de animale precum: urși, lupi, pisici sălbatice și chiar râși. Find protejat de mai bine de 30 de ani, Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița reprezintă cea mai întinsă suprafață cu păduri virgine de fag din Uniunea Europeană.
Viscri
Viscri este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate sate din România. Odată ce prințul Charles și-a cumpărat o proprietate aici, popularitatea zonei a crescut foarte mult printre străini. Situată între Brașov și Sighișoara, această localitate surprinde atât prin specificul tradițional, cât și prin potențialul arhitectural. Când ajungi la Viscri, trebuie să vizitezi spectaculoasa biserică fortificată, de origine săsească, ce a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Dacă urci scările turnului bisericii, vei putea admira frumusețea întregului sat, de la înălțime.
Sibiu
Sibiul este una dintre cele mai frumoase și bine conservate orașe ale țării. El este considerat capitala culturală a României datorită comorilor istorice, arhitecturale, dar și naturale pe care le deține. Din punctul de vedere al populației, Sibiul este un mixt etnic, tradițiile și valorile s-au conservat perfect în acest oraș a cărui construcție a început încă din sec. XII. Printre cele mai cunoscute obiective turistice din Sibiu se numără Turnul Sfatului, Palatul Brukenthal, Podul Minciunilor sau Muzeul în aer liber ASTRA.
România este extrem de ofertantă din punct de vedere turistic și, dacă tocmai ți-am făcut poftă să călătorești, intră pe www.travelminit.ro și descoperă cât este de frumoasă țara ta.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.