Sighișoara este singura cetate din Europa care este locuită în prezent și este, de asemenea, unul dintre cele mai colorate orașe ale României. Plănuiești un city-break aici? Asigură-te că nu ratezi cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita. Am alcătuit un scurt ghid de călătorie pentru tine.
Piața Cetății
Piața Cetății este locul perfect în care să îți începi ziua, savurând o cafea la una dintre terasele cochete, în timp ce admiri clădirile pline de culoare din inima orașului. Cândva, acesta era locul în care se desfășurau actvitățile de comert și aveau loc procese. Astăzi este cel mai popular punct din oraș, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.
Drumul panoramic
Dacă vrei să explorezi Sighișoara la pas, îți propunem un traseu de poveste, care începe pe drumul pietruit din apropierea Bisericii din Deal, și care marchează granița dintre Orașul Vechi și Orașul Nou. Acesta te va purta prin cele mai frumoase zone ale cetății și îți va oferi ocazia să îi descoperi istoria îndeaproape.
Citește și: Orașele din România cu cel mai curat aer
Turnul cu Ceas
Turnul cu Ceas este un alt loc deosebit de unde poți admira priveliștea minunată a Sighișoarei, odată ce ai urcat toate cele 110 trepte ale sale. În prezent găzduiește Muzeul de Istorie, însă a îndeplinit mai multe roluri pe parcursul timpului, inclusiv cel de primărie în anul 1556. Turnul cu Ceas a fost construit în secolul XIV-lea, într-un stil care combină elemente specifice ale stilurilor baroc, romantic și renascentist, având scopul de a apărare al cetății. Acesta măsoară 64 de metri și poate fi zărit de oriunde din oraș, devenind astfel simbolul său.
Biserica Mănăstirii
Biserica Mănăstirii, construită în 1298 de către călugării dominicani, este unul dintre monumentele emblematice ale Sighișoarei. Astăzi, aceasta servește ca lăcaș pentru Biserica Evanghelică Lutherană. Aici poate fi admirată orga construită de către Johann West și pictată de Jeremias Stranovius în anul 1680.
Scara Școlarilor
Scara Școlarilor, numită și Scara Acoperită, a fost construită în 1662 pentru a facilita accesul elevilor la Școala din Deal în timpul iernii. Inițial compusă din 300 de trepte acoperite, în 1849 a suferit modificări și a rămas cu doar 175 de trepte. O legendă locală spune că băieții trebuie să-și sărute iubita și să-i rostească numele pe fiecare treaptă. Dacă greșesc, se crede că nu sunt meniți să fie împreună cu ea.
Turnul Fierarilor
Turnul Fierarilor a fost construit în 1631, în apropierea Bisericii Mănăstirii, cu scopul de apărare. Astăzi, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și găzduiește expoziția permanentă Dracula Galleries. Aici sunt expuse diverse piese cum ar fi „De Bello Gothorum” și o reprezentare 3D a Atacului de Noapte condus de Vlad Țepeș.
Turnul Cizmarilor
Turnul Cizmarilor a fost construit în 1594, în stil baroc și se găsește în partea de nord-est a cetății Sighișoarei. Având o formă patrulateră, acesta a fost refăcut în 1594 într-o formă hexagonală, adaptându-se noilor tehnici de asediu. Ultimele modificări au avut loc în 1681, în urma incendiului din 1676 și a cutremurului din 1681. După ce și-a pierdut funcția militară, a fost transformat în arhivă a orașului, iar ulterior a găzduit un ziar și un post de radio.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.