Chec de post, fără lapte și ouă. Acest desert delicios este numai bun de preparat în Postul Crăciunului atunci când ți-e poftă de ceva dulce.
Acum, în Postul Crăciunului, poate fi destul de dificil să ne bucurăm de dulciurile preferate, dar putem adapta rețetele. Acest chec poate fi pregătit fără lapte sau ouă, dacă ținem cont de câteva trucuri.
Sucul de portocale este un subtitut ideal pentru lapte, pentru că adaugă savoare și o textură pufoasă.
Ingrediente:
- 250 ml suc de portocale proaspăt stors
- 100 ml ulei (de preferat, un ulei neutru, cum ar fi cel de floarea-soarelui)
- 150 g zahăr
- 500 g făină
- 10 g praf de copt
- Coaja rasă de la o lămâie
- Coaja rasă de la o portocală
- 3 linguri de gem de caise
- 2 linguri de cacao
- Un praf de sare