Chef Samuel Le Toriellec explică cum să pregătiți cei mai buni cartofi prăjiți
Chef Samuel Le Toriellec explică cum să pregătiți cei mai buni cartofi prăjiți

Chef Samuel Le Toriellec explică cum să pregătiți cei mai buni cartofi prăjiți

Maestrul bucătar Samuel Le Toriellec, un francez de 50 de ani, gătește de vreo 17 ani în România, unde s-a stabilit în 2008. Cunoscut la noi sub numele de chef Samuel, francezul a gătit, de-a lungul carierei sale, în restaurante cu ștaif din Franța (de la una la trei stele Michelin).

Fiind în plin post al Paștelui, chef Samuel a explicat, recent, urmăritorilor săi de pe rețelele sociale cum se pregătesc cei mai buni cartofi prăjiți.

”Foarte importanți sunt cartofii. Folosesc cartofi special pentru prăjit”, a explicat chef Samuel, într-un clip video difuzat online. Deși a evitat să spună exact ce soi sau soiuri de cartofi folosește, din imagini reiese că ar fi vorba de cartofi din soiurile Agria sau Captiva. Însă, dincolo de soiul de cartofi folosit, respectând sugestiile lui chef Samuel, puteți găti acasă cartofi prăjiți care să poată rivaliza ca savoare cu oricare alții.

Ideea e ca, la început cartofii tăiați ca pentru prăjit, să fie lăsați în baie de ulei la aproximativ 145 de grade, timp de 5-10 minute. Depinde de cât de gros ați tăiat bucățile de cartofi. Ideea e ca, la temperatură mai redusă, cartofii să se gătească și să se înmoaie la interior.

Apoi, zice chef Samuel, scoateți cartofii, încălziți uleiul la 185-190 de grade și puneți din nou cartofii la prăjit câteva minute, până fac acea crustă care dă tot gustul. E mai complicat dacă nu aveți acasă o friteuză electrică, dar puteți încerca și pe pipăite. Pentru o masă de post, o farfurie cu cartofi prăjiți în stil chef Samuel nu e deloc cea mai hipocalorică opțiune, dar sigur e una dintre cele mai sățioase și gustoase.

sursa foto/video: Facebook/chef Samuel, chefsamuel.ro