Ciocolată de ardei copt și de sfeclă roșie prezentată de mureșeanca Kinga Dicoi la festivalul Chocolate Saga
Ciocolată de ardei copt și de sfeclă roșie prezentată de mureșeanca Kinga Dicoi la festivalul Chocolate Saga

Ciocolată de ardei copt și de sfeclă roșie prezentată de mureșeanca Kinga Dicoi la festivalul Chocolate Saga

Weekendul acesta se desfășoară a cincea ediție a festivalului Chocolate Saga, la Sala Palatului, în București, la care ciocolateriile din România își prezintă cele mai noi inovații în industria dulce.

Kinga Dicoi, ciocolatieră și fondatoarea Ingres Chocolate din Târgu Mureș spune că s-a inspirat pentru noile sale ciocolate din salatele sale preferate, de ardei copt și de sfeclă roșie. În plus, ea a mai venit și cu ciocolată „explozivă”, cu puțin dioxid de carbon în zahăr.

La evenimentul de lansare au participat mai mulți ciocolatieri, printre care și Marinel Bejan, unul dintre ultimii 4 finaliști World Chocolate Masters. Acesta a prezentat, în premieră, praline de ciocolată roz cu kefir și zeamă de varză.

Totodată, au fost prezenți și ciocolatierii Aura Tomescu și pralinele ei de ciocolată cu bere Leffe, Vlad Niculescu și pralinele sale cu ciocolată dublu-fermentată cu maia, praline cu grapefruit și piper timut, dar și Bianca Catanade la Five Graces, care a venit la eveniment cu ciocolată cu fructul-pasiunii și violete de Parma.

În 2024, piața ciocolatei din România a fost estimată la aproximativ 600 milioane EUR, cu un consum mediu de circa 5 kg de ciocolată pe locuitor, spun organizatorii. Producția locală a fost de aproximativ 5.000 de tone, valorând între 50 și 60 milioane EUR, ceea ce acoperă mai puțin de 10% din necesarul anual al țării, motiv pentru care România este în top 3 importatori de ciocolată la nivel european.

Citeste mai mult