Consilierul reghinean Alexandru Pușcaș, împreună cu familia, a hotărât ca începând din data de 3 aprilie să ofere timp de 7 zile 100 de porții de meniul zilei vârstnicilor din Reghin.
”Satisfacția sufletească este imensă…”
”Există copii și bătrâni care se culcă noaptea nemâncați. Sunt bătrâni abandonați, singuri, cărora pensia nu le ajunge nici să-și cumpere medicamente. Acestea au fost principalele motive care ne-au îndemnat să oferim hrană caldă la cât mai multe familii sărace cu copii sau persoane vârstnice. Un act de caritate nu presupune neapărat resurse materiale enorme, uneori este suficient ca puțini oameni buni să se unească și să-și ofere timpul și munca, pentru a face bine altora. Ne-am trezit devreme, ne-am sacrificat o jumătate de zi pentru a împărți celor nevoiași 100 de porții de mâncare. Satisfacția sufletească este imensă și asta e tot ceea ce contează. Sunt mulți oameni săraci, sunt multe nevoi și este imposibil să le îndeplinim pe toate. Însă acolo unde putem, ne-am dorit să intervenim” declară Alexandru Pușcaș.
Familia Pușcaș și-a rugat prietenii să identifice în zona în care locuiesc, familii nevoiașe și persoane vârstnice care au nevoie de ajutor.
”Când am ajuns acasă și i-am povestit fiicei noastre, Briana, a început să plângă”
”Aceste persoane sunt în vârstă, marea majoritate dintre ei nu au pe nimeni să îi susțină. Am decis ca persoanele vârstnice și persoanele nevoiase să aibă, în continuare, o masă caldă asigurată, chiar în contextul actual al pandemiei cu care ne confruntăm, mergând noi în întâmpinarea lor şi ducându-le acolo unde se află fiecare, singura masă din zi. Am rămas impresionată de ceea ce am întâlnit azi. Foarte mulți oameni nevoiași, bolnavi care nu se pot deplasa. Când am ajuns acasă și i-am povestit fiicei noastre, Briana, a început să plângă” adaugă Ionela Pușcaș.
Cei care doresc să se implice și să întindă o mână de ajutor sunt bine-veniți
”Pentru mine și familia mea voluntariatul e ceva extraordinar. Am avut plăcerea să cunosc mulți oameni noi şi împreună am ajutat mulţi nevoiaşi de-a lungul vremii. Întotdeauna am simţit că trebuie să-i ajut pe alţii. Din păcate, astăzi oamenii sunt dispuși să uite de grija celorlalţi, îi uită pe cei care nu au parte de ceva ce nouă ni se pare firesc. Îi îndemn pe toți oamenii, să ajute, fiecare după posibilități. De unul singur nimeni nu poate ajuta pe toată lumea, dar fiecare om în parte poate ajuta pe cineva. Sunt mulţi cărora soarta nu le-a hărăzit nimic bun. Dar împreună putem oferi mult și putem aduce un zâmbet pe chipul multora. Numai împreună putem reuși. Doamne ajută!” completează consilierul.
GRAMA IMOLA
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.