În cursul săptămânii trecute a avut loc cea de a doua ședință a Consiliul Comunitar Consultativ. Această nouă structură a fost înființată la nivelul Municipiului Târgu Mureș, în baza HCL nr. 293 din 30 septembrie 2021 și este o formă de sprijin în domeniul asistenței sociale. Consiliul are 25 de mebri selectați dintre consilierii locali, oameni de afaceri, preoți, cadre didactice, medici, polițiști – persoane implicate și receptive la problematica socială.
Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat proiectul „Adoptă o familie”prin care șase familii din Târgu Mureș (13 adulți și 26 de copii), aflate în risc de marginalizare socială, au fost „adoptate” prin grija Asociația Pro Vision România, de către alte familii care au dorit să se implice, prin asigurarea de alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, precum și orice alte necesități, dar și consiliere și programe de educație non-formală.
Un alt punct dezbătut a fost cel cu privire la măsurile întreprinse de către autorități în ceea ce privește prevenirea și combaterea cerșetoriei și a faptelor anti-sociale pe raza municipiului Târgu Mureș prin intermediul campaniei „Spune NU cerșetoriei! Nu dați bani bani cerșetorilor!”.
Punctul trei de pe ordinea de zi a constat în prezentarea campaniei de informare pentru sănătate și intervenție socială, prevenirea sarcinilor nedorite și a separării copiilor de familii, sesizarea infracțiunilor cu victime minori și prevenirea delincvenței juvenile, care se va materializa în intervalul 9-13 mai 2022, prin acțiuni de informare desfășurate în zonă marginalizată Valea Rece, urmând să fie cuprinse și celelate zone cu risc de marginalizare socială din Târgu Mureș.