În perioada 14 – 16 noiembrie 2018, la Târgu Mureş, s-a desfăşurat seminarul cu tema „Consolidarea şi eficientizarea sistemului naţional de recuperare a creanţelor provenite din infracţiuni” – cod SIPOCA 56, organizat în cadrul proiectului cu acelaşi nume, implementat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), în parteneriat cu Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).
La deschiderea evenimentului, din partea PÎCCJ a fost prezent domnul Bogdan Licu, adjunct al procurorului general. De asemenea, au participat doamna Adriana Şandru, consilier al procurorului general, doamna Denisa Cristodor, procuror şef al Biroului de Urmărire Penală în cadrul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, domnul Cornel Călinescu, director general ANABI, domnul Alexandru Enăchescu, director adjunct al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE).
În cadrul seminarului au fost expuse speţe ce au vizat identificarea bunurilor, aplicarea măsurilor asigurătorii şi valorificarea bunurilor sechestrate, fiind prezente echipele care au instrumentat respectivele cauze, formate din procurori, inspectori antifraudă şi ofiţeri de poliţie. Evenimentul a constituit un veritabil schimb de bune practici, beneficiarii fiind procurorii din cadrul parchetelor de pe lângă curţile de apel Alba, Mureş, Braşov, Piteşti.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.