O echipă formată din 40 de muncitori din Târgu Mureş este aşteptată la finalul lunii noiembrie, ca să înceapă construcţia singurului hotel de gheaţă din judeţul Sibiu, cel aflat la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES.
Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac se va putea construi numai dacă va îngheţa Lacul Bâlea, de unde muncitorii ar trebui să taie cu drujbele bucăţi mari de gheaţă, pe care să le aşeze ulterior ca pe nişte cărămizi pentru construcţia îngheţată.
„Este nevoie de peste 3.800 de ore de muncă, iar dificultatea procesului diferă de la an la an, în funcţie de condiţiile meteo”, spun organizatorii.
Potrivit sursei citate, inaugurarea Hotelul de gheaţă este programată să aibă loc în 23 decembrie.
Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va avea în acest an o nouă tematică, fiecare cameră urmând să fie decorată cu sculpturi de gheaţă reprezentând animale marine, scoici, sirene şi diverse alte creaturi mitologice.
„Turiştii pot opta între pentru una din cele 14 camere duble sau cele 3 igluuri de 4 persoane. Fiind situat la o altitudine de 2.034 de metri temperatura din interiorul hotelului poate ajunge până la un minim de -2 grade C, în vreme ce temperatura din exterior ajunge la o medie de -15 grade C. Deşi inedit, somnul pe paturile de gheaţă nu este deloc inconfortabil, fiecare cameră fiind dotată cu perne, blănuri de animale şi mai multe straturi de pături pentru confort termic.(…) Şederea turiştilor la hotelul de gheaţă este completată de serviciile restaurantului şi bar-ului din interior: mâncăruri locale, gătite cu ingrediente din zonă, servite pe platouri de gheaţă. În fiecare seară după cină la barul hotelului se organizează un afterparty, iar decorul cu mese şi băncuţe de gheaţă, unde şi băuturile sunt servite în pahare de gheaţă, recreează atmosfera de la Polul Nord, într-un mod extrem de original”, se mai arată în comunicatul de presă.
În apropierea Hotelului de gheaţă se va construi şi o biserică de gheaţă.
Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Un drum dus-întors cu telecabina la Bâlea Lac costă 70 de lei de persoană, pentru adulţi. Turiştii pot ajunge cu maşina pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde sunt nevoiţi să apeleze la transportul pe cablu, şoseaua fiind închisă între Cabana Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş). AGERPRES