Sărbatorirea Crăciunului este însoţită de o diversitate de tradiţii provenind din culturile franceză, germană, engleză, ucraineană şi indiană.
Canadienii de limbă franceză au în tradiţie plăcinta cu carne, „la tourtiere”, însoţită de o supă tradiţională, brânzeturi, prăjituri cu fructe sau gogoşi, iar principalul desert de Crăciun este „Yule Log” – o prăjitură de ciocolată, în formă de buştean, acoperită cu un strat gros de ciocolată, fiind simbolul trunchiului de mesteacăn ars în focul imens ce a durat toată noaptea dinaintea plecării francezilor în Canada.
Canadienii de limbă engleză sărbătoresc Crăciunul cu gişcă friptă sau friptură de vită şi budincă de prune. Cele mai apreciate dulciuri sunt „Chicken Bones” – inventate în anul 1885, de fraţii Ganong, un amestec de scorţişoară, zahăr şi ciocolată şi „Barley toys” – create de Yarmouth Candy Company din Noua Scoţie, conţinând zahăr, glucoză, colorant şi ulei de măsline, un amestec turnat în forme de pui, iepuri şi alte animale, sau de Moş Crăciun.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.