Avand in vedere cererea de pe piata, ciupercariile sunt considerate afaceri cu castig garantat. Afla, mai jos, cum sa construiesti o ciupercarie profitabila pentru tine si familia ta!Cultivarea ciupercilor este o activitate avantajoasa in plan economic, social si ecologic:
– ciupercile au o mare valoare nutritiva, gastronomica, chiar si terapeutica;
– substratul de cultura se obtine din subproduse si reziduuri vegetale si animale;
– realizeaza direct bioconversia unor subproduse vegetale si animale in hrana pentru oameni;
– substratul uzat constituie o valoroasa resursa care poate fi reutilizata si comercializata;
– cultura ciupercilor nu necesita suprafete mari de teren agricol;
– ciupercile pot fi cultivate in diverse spatii si localuri care au avut alta destinatie (pivnite, constructii vechi, magazii, galerii de mina abandonate, tuneluri, grajduri) si care sunt improprii pentru alte scopuri;
– cultura moderna a ciupercilor are un pronuntat caracter intensiv (in cazul speciei Agaricus bisporus randamentul mediu este de 25-30 kg ciuperci/mp/ciclu);
– prin cultivarea ciupercilor se realizeaza un circuit rapid al fondurilor banesti;
– pentru demararea unei afaceri in acest domeniu aveti posibilitatea de a beneficia de fonduri nerambursabile de la U.E.
Intr-un singur ciclu de cultura, de pe 1 mp se pot scoate 15-20 kg de ciuperci. Si cum intr-un an se realizeaza usor patru-cinci cicluri de cultura, rezulta o cantitate de 80-100 kg/mp/an, ceea ce, la pretul de vanzare de 6 lei/kg, inseamna 600 lei/mp/an. Un spatiu de cultura modest, de numai 100 mp, va aduce asadar incasari de cca 60.000 de lei/an.
Comandati chiar acum ghidul „Cultivarea Ciupercilor Champignon” care va dezvaluie secretele celei mai profitabile afaceri agricole!