Studiile medicale și nutriționale au evidențiat că o dietă mediteraneană poate sa ajute la pierderea kilogramelor în plusși poate ajuta la prevenirea infarctului miocardic, a accidentului vascular cerebral, a diabetului de tip 2 și poate asigura o viață longevivă.
În continuare îți voi prezenta un exemplu de meniuri pentru o săptamână, care inlcud – mic dejun, gustari, prânz și cină
Poti ajusta porțiile si optiunile de alimente in functie de nevoile organismului tau si in funcție de preferințele tale și bugetul tău.
Luni
- Mic dejun: iaurt grecesc 2%, căpsuni și fulgi de ovăz, pot fi crispy dacă îți plac mai crocanți
- Gustarea dintre mic dejun și prânz:1 măr
- Prânz: paste integrale cu fructe de mare, ulei de masline extravirgin, usturoi, pătrunjel
- Gustarea dintre prânz și cina: migdale
- Cina: salata de crudități – mix frunze de verzi,castraveti, ardei, rosii, morcov, anghinare, zeamă de lămâie, ulei de măsline extravirgin, boabe de năut, porumb și fasole boabe din conservă
Marti
- Mic dejun: omletă cu spanac, servită cu salată de roșii
- Gustarea dintre mic dejun și prânz:1 felie de pepene roșu
- Prânz: somon de captură, gătit la cuptor cu crustă de ierburi și piure de broccoli și cartof
- Gustarea dintre prânz și cina: 2 bucăti de ciocolată neagră minim 75% cacao fără zahăr adăugat
- Cina: 3 felii de pizza cu blat integral
Miercuri
- Mic dejun: cheesecake vegan cu blat de nuci
- Gustarea dintre mic dejun și prânz:3 felii de pepene verde
- Prânz: salată de roșii, cu ardei, castravete, măsline kalamatra, feta și o bucată de foccacia
- Gustarea dintre prânz și cina: baton energizant cu semințe homemade
- Cina: ciuperci umplute cu ardei tricolor, codite, suncă de pui homemade și cașcaval fără nitrați
Joi
- Mic dejun: budincă de semințe de chia și smoothie din ½ de banană congelată
- Gustarea dintre mic dejun și prânz: 1 pumn de cireșe
- Prânz: salată de cartofi cu fasole verde păstai și tentacul de caracatiță la plită
- Gustarea dintre prânz și cina: înghețată homemade
- Cina: halloumi la grătar ceramic și garniture verde – mazare, sparanghel, broccoli
Vineri
- Mic dejun: sandwich din 2 felii de toast integral, micro-ierburi, cremă de brânză, avocado felii, roșii
- Gustarea dintre mic dejun și prânz:2 piersici
- Prânz: colț de salată icebeg, cu 3 felii de proscitto crudo fără nitrați, ou, ceapă verde, roșii și dressing din iaurt grecesc și brânză nobilă
- Gustarea dintre prânz și cina: fistic
- Cina: zucchini spiralat (zoodles), tras 3 minute la tigaie ceramica antiaderenta, ulei de masline extravirginși chifteluțe cu sos marinara
Sâmbătă
- Mic dejun: iaurt grecesc 2%, fructe oleaginoase, merișoare
- Gustarea dintre mic dejun și prânz:1 pumn de căpșuni
- Prânz: hummus, lipie integrală homemade, legume: ardei tije, castravete, ridichi, rosie , telina apio, etc
- Gustarea dintre prânz și cina: semințe de dovleac
- Cina: platou de brânzeturi, smochine, struguri, pară
Duminică
- Mic dejun: salată verde, burrata, roșii, ulei de măsline extravirgin
- Gustarea dintre mic dejun și prânz:1 pumn salată de fructe
- Prânz: o porție de protein marinată și gătită la grill ceramic servită cu o salată mare de crudități
- Gustarea dintre prânz și cina:caju
- Cina: gazpacho și 1 felie de toast integral stropită cu ulei de masline extravirgin, rozmarin, tăiată cubulețe si coaptă ca și crutoane.
Nutriționist, Carmina Stroia
Category: Stirile Punctul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.