Adina Rusu, președinte al Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din județul Iași, a declarat pentru Agerpres, că un aspect crucial în zilele toride este hidratarea corespunzătoare. Ea recomandă suplimentarea aportului de lichide cu 20-30% faţă de cantitatea consumată în mod uzual. Apa la temperatura camerei sau ușor răcită este ideală, evitând băuturile alcoolice, carbogazoase sau îndulcite care pot accentua deshidratarea.
Pentru a facilita digestia și a reduce temperatura corpului, este recomandat să evităm mesele copioase și bogate în grăsimi. Optați pentru preparate ușoare, bogate în legume și fructe proaspete de sezon, care aduc nutrienți esențiali organismului.
Deși pare contradictoriu, alimentele picante pot avea un efect răcoritor asupra organismului. Ardeiul iute, piperul, usturoiul și ghimbirul stimulează transpirația, care la rândul său are un efect răcoritor asupra pielii.
De asemenea, consumul de fructe și legume proaspete este o modalitate excelentă de a vă hidrata și de a vă revigora. Alegeți fructe cu un conținut ridicat de apă, precum pepenele verde, castraveții sau roșiile, și legume bogate în minerale, precum spanacul, kale sau broccoli.
Sursa: Iubesc Transilvania România