Mugurii de brad apar la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie, asa ca daca vrei sa prepari cea mai buna reteta de sirop din muguri de brad o vei putea face in perioada mentionata.
Beneficiile acestui sirop sunt multiple, insa de foarte multe ori acesta este folosit pentru a trata si a calma tusea. Totusi, beneficiile nu se opresc aici, pentru ca acest sirop este recomandat si pentru a sustine sanatatea sistemului respirator, fiind recomandat in caz de astm bronsic sau bronsita.
Totodata, siropul este folosit pentru a ajuta sistemul digestiv, dar si pentru a trata diareea. De asemenea reteta pentru sirop de muguri de brad poate fi utilizata pentru a ameliora inflamatiile cailor renale.
Poti utiliza siropul pentru a scapa de astenia de primavara, pentru a intari functiile vitale ale organismului, dar in acelasi timp si ca indulcitor pentru ceaiuri.
Reteta sirop din muguri de brad. Cum sa il faci la tine acasa
Bineinteles, pentru a prepara reteta de sirop din muguri de brad, o sa fie nevoie sa culegi mugurii, iar apoi sa ii clatesti foarte bine in apa rece deoarece trebuie sa indepartezi particulele de praf sau murdarie.
Amesteca foarte bine mugurii in castronul cu apa, iar apoi pune-i la strecurat intr-o sita. Iti recomandam sa repeti intregul proces de 2-3 ori pentru a te asigura ca indepartezi orice urme de praf sau murdarie.
Dupa ce mugurii sunt curati, acestia se scurg de apa folosind o sita, iar apoi se pun pe prosoape de hartie pentru a se usca.
Urmatorul pas va fi sa pui mugurii intr-o oala, sa adaugi un litru de apa peste acestia, iar apoi sa pui oala la foc mediu. Atunci cand da in clocot, opreste focul si acopera oala folosind un capac. Mentionam ca mugurii se fierb maximum 5 minute sau pana ce acestia capata o culoare galbuie.
Pentru a prepara reteta de sirop din muguri de brad, mugurii se lasa in oala peste noapte, acestia avand nevoie de 12 ore de infuzare pentru a obtine un sirop de calitate si pentru a extrage toate substantele benefice. A doua zi o sa observi cum uleiul esential din muguri a fost extras si acestia s-au lasat la fundul oalei.
Urmatorul pas este sa adaugi un kilogram de zahar si zeama de la o lamaie, iar apoi sa pui oala la fiert, la foc mediu. Este indicat sa tii compozitia pe foc pana ce va da in clocot, in jur de 30 de minute.
Sursa: cumsa.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.