Persoanele care sunt în evidența A.J.O.F.M. Reghin și sunt în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea de a beneficia gratuit de cursuri de inițiere/ calificare / recalificare/ specializare sau perfecționare.
În acest an se organizează următoarele programe de formare profesională prin Centrul Regional de Formare Profesională pentru Adulți: comerciant vânzător produse alimentare, cofetar-patiser, lucrător în creșterea animalelor, bucătar, confecționer cablaje auto, ospătar, cameristă, brutar, expert achiziții publice, manichiură-pedichiură, instalator instalații sanitare și gaze, frizerie-coafură, agent pază, lucrător în comerț, electrician electronist auto, sudor, tehnician maseur, contabilitate, îngrijitor bătrâni la domiciliu, administrator pensiune turistică, inspector resurse umane, operator introducere, validare, prelucrare date, limba engleză-inițiere, competențe antreprenoriale, măcelar, muncitori plantații și amenajare zonă verde, recepționer hotel, dulgher-tâmplar-parchetar etc.
Absolvenţii promoției 2018 care se înscriu în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Reghin pot beneficia gratuit de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională gratuită, precum şi de facilităţi financiare (prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate) sau indemnizaţie de șomaj.
„Absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minim 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază de o primă de inserție egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării (indicatorul social de referinţă este de 500 de lei)”, a declarat inspector superior în cadrul A.J.O.F.M. Reghin, Boar Axente Sever.
Pot solicita indemnizaţie de şomaj absolvenţii înregistraţi în evidenţele agenției care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reuşit să se încadreze în muncă şi nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ organizate şi/sau acreditate, după caz, în condiţiile legii, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate, potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului lunar de referință, respectiv 500 de lei.
Imola Grama
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.