Consilierul a subliniat: poziţia Ungariei, potrivit căreia cererile de azil ar trebui depuse numai în afara graniţelor UE, iar cei care trec ilegal graniţa UE să nu poată solicita azil, nu a putut fi impusă în cursul dezbaterii asupra pactului, astfel punerea în aplicare a pactului ar declanşa procese ireversibile.
„Simplul fapt că cineva doreşte să intre cu forţa într-o ţară cu ajutorul unor bande criminale îl exclude de la statutul de refugiat, conform prevederilor ONU. Refugiatul trebuie să coopereze în cea mai mare măsură cu autorităţile statului în cauză, trebuie să îşi dovedească identitatea şi nu îşi poate permite în niciun caz folosirea violenţei” – a declarat György Bakondi în cadrul discuţiilor pe tema „Pactul privind migraţia – să fie implementat sau nu?”
El a subliniat: obiectivul planului Soros de a primi un milion de imigranţi ilegali în Europa în fiecare an a fost deja atins anul trecut. Executanţii planului Soros vor să impună cote obligatorii încă din 2015, din cauza supraîncărcării sistemelor italian şi spaniol ei vor să distribuie migranţii sosiţi în acest ţări între statele membre – a adăugat el.
Statele membre care nu doresc să îi primească vor trebui să plătească, iar introducerea „procedurii accelerate la frontieră”, stipulată în pact, ar obliga Ungaria să construiască tabere, adevărate ghetouri pentru migranţi, capabile să găzduiască mii de persoane, care ar fi mult mai mari decât zonele de tranzit pentru care Ungaria a fost penalizată.
În acestea tabere ar trebui procesate în cel mult 35 de zile cererile celor care escaladează gardul şi ale celor care ar fi trimişi în Ungaria din Europa de Vest. Iar dacă acest procedură nu are loc, persoana în cauză ar trebui lăsată în libertate – a explicat György Bakondi.
„Constituţia nu ne permite să primim în ţară oameni pe baza deciziei altora” – a spus el.
Există şi alte state naţionale care caută soluţii care nu sunt identice cu pactul propus de UE, dar servesc viitorul cetăţenilor europeni şi securitatea familiilor – a spus el. Spania plăteşte Marocului să nu lase să intre imigranţi ilegali, Italia a înfiinţat o tabără în Albania pentru migranţii salvaţi din Marea Mediterană. Mai multe ţări au încheiat acorduri cu Libia, Tunisia şi Egipt, preferând să plătească pentru ca acestea din urmă să-i reţină pe migranţi – a explicat consilierul principal.
Acesta a precizat că se caută o modalitate pentru a „evita pactul”, sperând în rezultatul alegerilor din 5 noiembrie, adică în realegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, deoarece o schimbare a politicii americane ar avea un impact şi asupra politicii europene în materie de migraţie.
Sursa: MTI