Astăzi, 7 octombrie 2022, a avut loc deschiderea lucrărilor Conferinței Internaționale „Toward Precision Medicine in Multiple Sclerosis Management”, eveniment științific organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România.
Pe parcursul celor două zile, evenimentul reunește personalități din neurologie, imunologie, epidemiologie și specialități conexe, sub umbrela unei teme actuale de interes major în domeniul cercetării medicale, medicina personalizată în tratamentul pacienților cu scleroză multiplă.
În deschiderea conferinței, aflată la prima ediție, s-au adresat audienței prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Rodica Bălașa, prorector, director CSUD și prof. univ. dr. Cristina Tiu din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, președinta Societății de Neurologie din România.
Rectorul Universității, prof. dr. Leonard Azamfirei, a evidențiat importanța evenimentului organizat la Târgu Mureș, atât sub aspectul temei științifice, cât și al cadrului de interacțiune directă pe care evenimentul îl asigură pentru abordarea celor mai recente studii și cercetări în domeniu.
În cadrul sesiunilor, neurocercetători de renume afiliați în centrele universitare invitate, își prezintă etapele cercetării în scleroza multiplă și rezultatele studiilor cu privire la identificarea particularităților pacienților și a tratamentelor optime.
În cuvântul de deschidere, prof. univ. dr. Rodica Bălașa a subliniat progresele remarcabile obținute de comunitatea științifică în elucidarea celor mai noi și complexe mecanisme implicate in biopatologia sclerozei multiple.
„Personalizarea tratamentelor pacienților cu scleroză multiplă a devenit obligatorie, dar totodată rămâne o sarcină dificilă. Centrul pentru diagnosticul și tratamentul sclerozei multiple din Târgu Mureș a fost primul de acest fel din România, tratând pacienți din anul 2000 împreună cu specialiștii din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Inițial, au fost înregistrați 200 de pacienți, dintre care 100 au fost tratați la Târgu Mureș.
În momentul de față, la nivel național sunt tratați peste 5700 de pacienți cu 13 tipuri de medicamente, iar în ultimii 20 de ani, peste 1400 de pacienți au fost tratați la Târgu Mureș” a mai declarat prof. univ. dr. Rodica Bălașa.
Președinta Societății de Neurologie din România, prof. univ. dr. Cristina Tiu a subliniat faptul că specialiștii nu sunt într-o competiție, ei formează o echipă complexă, armonizată în spiritul contribuției la realizările și descoperirile științifice în managementul tratamentului personalizat al pacienților cu scleroză multiplă.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.