Vacanțele în compania prietenilor pot fi o experiență minunată, care creează legături și amintiri prețioase. Fie că vrei să evadezi un weekend din forfota marilor orașe sau vrei să scapi o perioadă mai îndelungată de rutina zilnică, România are o mulțime de locuri interesante care merită descoperite.
Vacanțele pentru prieteni pot include relaxarea în natură sau chiar descoperirea unui oraș din țară în care nu ai avut ocazia să ajungi până sau să îl iei la pas fără a fi grăbit. Explorează România și descoperă o parte din destinațiile pe care Travelminit ți le recomandă pentru o vacanță cu gașca de prieteni.
Oradea
Oradea este singurul oraș din țară care apare în topul select al destinațiilor din Europa ce trebuie vizitate în 2022. Dacă îți dorești să descoperi la pas acest oraș ai toate motivele să pornești la drum în compania prietenilor tăi.
În orice colț al acestui oraș vei ajunge cu siguranță vei avea un loc de vizitat. Oradea găzduiește nu mai puțin de 89 de clădiri și monumente Art Nouveau, 26 de obiective clasate ca monumente istorice, 25 de obiective propuse cu valoare pentru clasare ca monumentele istorice și 38 de obiective cu valoare arhitecturală incontestabilă.
Fie că îți dorești să redescoperi istoria îndepărtată, să te bucuri de un moment de reconectare în mijlocul naturii sau de o seară specială în oraș, în Oradea te poți bucura de mâncare bună, zone cu aer curat și te poți răsfăța inclusiv cu o vizită la spa.
Din multitudinea de locuri care contribuie la farmecul acestui oraș nu rata Piața Unirii, Biserica cu Lună, Calea Republicii, Palatul Vulturul Negru, Complexul Baroc, Muzeul Aurel Lazăr, templul Francmasoneriei sau Muzeul Iosif Vulcan.
Citește și: City-break în Oradea: Ce poți vizita în capitala Art Nouveau
Brașov
Usor accesibil și având o bună infrastructură, acest colț sud-estic al Transilvaniei se numără cu siguranță în topul preferințelor persoanelor care doresc să respire aerul curat de munte. Brașovul este un oraș cu un aer aparte și în care nu te vei plictisi dacă vei decide să poposești aici.
Prima oprire pe care ți-o recomandăm este Piața Sfatului, aflată chiar în centrul orașului, care îmbină arhitectura medievală cu un peisaj montan aparte. Locurile în care te poți opri în acest oraș nu sunt puține, însă încearcă să nu ratezi Casa Hirscher, Muzeul Casa Mureșanu, Biserica Neagră, înaltă de 89 de metri și considerată cea mai mare biserica gotică din sud-estul Europei și una dintre cele mai importante biserici luterane din România. Dar și Muzeul de Artă, Bastionul Fierarilor sau Poarta Ecaterinei merită incluse pe lista de vizitat.
Bistrița-Năsăud
Cu toate că este o destinație mai îndepărtată (mai ales dacă locuiești în centrul țării), Bistrița-Năsăud ascunde o mulțime de peisaje naturale superbe, biserici medievale, cetăți, povești surprinzătoare și multe alte obiective turistice. Noi îți recomandăm să nu te oprești doar în Bistrița, ci să descoperi și împrejurimile.
La 50 de km de Bistrița vei găsi Lacul Colibița, care fascinează turiștii prin frumusețea sa sălbatică. Parcul Național Munții Rodnei este un alt loc pe care nu trebuie să-l ratezi. Acesta se întinde pe o suprafață de 47.000 ha și este una din cele mai importante arii protejate din România.
Stațiunea balneoclimaterică Sângeorz Băi este situată la poalele Munților Rodnei, într-o zonă deluroasă. Peisajele și apele minerale fac din această stațiune un loc ideal, atât pentru relaxare, cât și pentru tratament. Cele zece izvoare cu ape minerale se află pe lista recomandărilor medicilor în tratamentul afecțiunilor aparatului digestiv și afecțiunilor reumatice.
Înainte de a face o oprire în orașul Bistrița poți poposi și în Slava, unde poți vizita Casa Costumului Popular, un concept inedit de muzeu-atelier. Vei avea ocazia să admiri costume tradiţionale, să înveţi cum se fac şi să-ți achiziționezi un exponat.
Ajuns în oraș, nu rata Mânăstirea minorită, cea mai veche clădire din Bistrița, Biserica Evanghelică sau Sinagoga unde are loc și Festivalul Anual de Film.
Biertan
Este considerat unul dintre cele mai frumoase sate săsești de la noi din țară. Conform datelor deţinute de Asociaţia Judeţeană de Turism, satul Biertan a fost desemnat în anul 2017 cel mai vizitat monument din județul Sibiu, după atracțiile turistice ale orașului Sibiu. De asemenea, Biertan este recunoscut ca fiind primul sat inclus în Patrimoniul UNESCO și, totodată, cel în care clădirile medievale și bisericile fortificate au fost conservate cel mai bine. Odată ajuns aici, poți vizita Cetatea Richiș, Cetatea Copșa Mare, Cetata Biertan și Biserica Fortificată.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.