Dacă „Vama nu mai e ce a fost”, stațiunile de pe Valea Prahovei ți se par destul de aglomerate în această perioadă, iar marile orașe nu îți fac deloc cu ochiul, avem o veste bună pentru tine: România încă te mai poate surprinde, pentru că ascunde locuri de-a dreptul fabuloase, însă destul de ferite de ochii mulțimilor de turiști.
Prin urmare, dacă ai în plan o escapadă în țară în perioada următoare, destinațiile pe care ți le propunem mai jos sunt perfecte pentru o vacanță de neuitat.
Plaja Perișor (județul Tulcea)
Aflată la intersecția dintre Delta Dunării și Marea Neagra, la scurtă distanță de localitatea Dunavăţu de Jos, Perișor este una dintre ultimele plaje cu adevărat sălbatice din România, un loc în care nu vei găsi aproape nicio urmă de civilizație. Fără magazine, fără hoteluri, fără terase, fără zgomot. Doar plaja și sunetele valurilor, o imagine emoționantă, care în mod sigur va rămâne întipărită multă vreme în mintea ta.
Unul dintre motivele pentru care Perișor este o zonă care și-a păstrat autenticitatea, acel farmec sălbatic, este accesul dificil. Pentru a ajunge la plajă, trebuie să găsești o barcă în Dunăvățu de Jos și să mergi pe apă, pe canalele știute de localnici, câteva ore. Însă priveliștea merită pe deplin, așa că, dacă vrei să descoperi un loc inedit înainte să o facă toată lumea, Perișor este destinația către care ar trebui să te îndrepți cât de curând.
Gura Portiței (județul Tulcea)
Rămânem la mare, însă, în cazul în care vrei să încerci o destinație total diferită de clasicele stațiuni de pe litoral, recomandarea noastră este Gura Portiței, un vechi sat pescăresc, aflat pe o fâșie de nisip între Marea Neagră și Lacul Golovița.
Odată ce ajungi aici, îți vei da seama rapid că zona este un mix fascinant între o localitate în care găsești toate serviciile de care ai nevoie într-o vacanță și un loc sălbatic, asupra căruia turismul nu și-a pus amprenta. De asemenea, Gura Portiței este stațiunea unde marea se întâlnește cu natura Deltei Dunării, rezultatul fiind un peisaj armonios, care pur și simplu îți taie răsuflarea. Pentru a ajunge aici, ai la dispoziție mai multe trasee, însă, de regulă, varianta pe care o preferă majoritatea este cea cu barca (pe care o poți lua din comuna Jurilovca).
Cheile Zărneștiului (județul Brașov)
Cunoscute și drept Prăpăstiile Zărneștiului, Cheile Zărneștiului se numără printre atracțiile de neratat din apropierea orașului Brașov, un defileu care se remarcă prin arhitectura stâncilor, dar și prin temperatura plăcută de-aici, o răcoare care se menține inclusiv pe timp de vară. Prin urmare, dacă îți dorești să petreci câteva clipe de relaxare în natură, ia în calcul această destinație. Peisajele sale arată spectaculos indiferent de anotimp!
Accesul în canion se face din satul Peștera sau din orașul Zărnești, zona făcând parte din Parcul Național Piatra Craiului. Iar dacă ajungi aici în următoarea perioadă, merită să bifezi și câteva obiective din împrejurimi: platoul Măgura, rezervația de urși Libearty, peșterile din Prăpăstiile Zărneștiului, dar și Cheile Dâmbovicioarei.
Satul Berzasca (județul Caraș-Severin)
O altă destinație pe care merită să o descoperi înaintea să o facă toată lumea este și Berzasca din Clisura Dunării, prima stațiune lacustră din România, un complex de căsuțe ridicate deasupra apei, legate între ele printr-un ponton.
Odată ce vei sosi aici, vei avea impresia că ai ajuns pe o insulă exotică, de-a dreptul spectaculoasă. În plus, comuna Berzasca, din care face satul cu același nume, este localitate de frontieră, poziționată în imediata apropiere a Parcului Natural Porțile de Fier, o zonă de o frumusețe care îți taie răsuflarea, care îți va oferi peisaje inedite grație spectaculosului defileu, liniște, dar și doza dorită de adrenalină.
Soveja (județul Vrancea)
Despre Soveja, o comună situată la poalele Munților Vrancei, într-un cadru natural de poveste, se spune că este cea mai ozonată stațiune din Europa. Motivul? Poziționarea lângă munți, pădurile cu o vegetație bogată, râurile cu apă limpede care trec pe-aici (printre care și Dragomira, Șușița și Chilugul) fac ca aerul din Soveja să fie unul curat și ca destinația să se numere printre locurile de neratat din Vrancea.
Pe lângă „sănătatea” pe care o inspiră Soveja, comuna este opțiunea perfectă pentru o escapadă de câteva zile de relaxare și datorită atracțiilor din împrejurimi: Schitul Soveja, Poiana Punga, Mausoleul și Muzeul Soveja.
Călătorește românește mai mult și mai des și descoperă toate locurile minunate pe care această țară le are de oferit. Cazarea o poți găsi, ca de obicei, pe www.travelminit.ro.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.