Un director adjunct în cadrul Serviciului Public de Utilităţi Municipale din aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Târgu Mureş, Şagău Zenovia Maria, a fost trimisă în judecată de către procurorii anticorupţie, alături de administratorii unei firme şi o serie de angajaţi, în legătură cu decontarea nelegală a unor facturi de peste 2 milioane de lei, pentru o serie de materiale de construcţii.
Potrivit unui comunicat de presă al Direcţie Naţionale Anticorupţie (DNA), Şagău Zenovia Maria a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (două fapte).
Cei trei administratori ai unei societăţi comerciale şi un şef de serviciu din cadrul aceleiaşi firme au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de instigare improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,
De asemenea, un diriginte de şantier a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
„În cursul anului 2020, în contextul derulării unui contract ce avea ca obiectiv ‘Lucrări de amenajare Parc Municipal, Centru de Atletism şi Stadion’ încheiat între Primăria Municipiului Târgu Mureş şi o asociere de firme din care făcea parte şi societatea celor trei inculpaţi, trimişi în judecată în prezenta cauză, inculpata Şagău Zenovia-Maria, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat şi aprobat mai multe documente (parte dintre acestea conţinând aspecte necorespunzătoare adevărului) ce ar fi permis decontarea nelegală de către instituţia publică a unor facturi ce priveau achiziţia unor materiale de construcţie în valoare totală de 2.148.464 lei cu TVA. În realitate, la data achitării facturilor, majoritatea materialelor de construcţie nu s-ar fi aflat în patrimoniul constructorului, fiind achiziţionate de acesta ulterior”, a precizat DNA, într-un comunicat de presă.
În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii, iar Primăria Municipiului Târgu Mureş s-a constituit parte civilă în cauză.
„Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză”, se mai arată în comunicatul DNA. AGERPRES
Directoare din Primăria Târgu Mureş, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru decontare nelegală de facturi
Category: Stirile Punctul