Pe domnul Eugen Nicolăescu, fost președinte PNL Mureș, am avut „plăcerea” să-l cunosc la puțină vreme înainte să ajungă ministru. Din demagog de duzină, s-a transformat văzând cu ochii într-un politruc ordinar, care-și depășește penibilul și văditul irealizabil al promisiunilor cu o aroganță intimidantă. Astfel, cred personajele de tipul domnului Nicolăescu, se poate livra orice vorbă scoasă pe gură, oricui, oricând și în orice context, iar cel căruia i se adresează o va înghiți. Dacă domnului Nicolăescu i s-a spus că bate câmpii și ne jignește inteligența de jurnaliști când promitea că va construi vreo câteva zeci de spitale numai prin județul Mureș, el o ținea una și bună, că ne va da peste nas când le va termina de construit, că noi suntem plătiți de adversari politici să-i facem lui zile fripte și articole ostile. Primul mandat la Sănătate l-a încheiat de ani buni, al doilea îl începe acum. Spitalele n-au apărut nicăieri și ar fi și absurd dacă s-ar construi. Dar nu e absurd pentru mai nimeni că domnul cu pricina primește din nou acest portofoliu.
Așadar, penibilul se reia în noul cabinet Ponta. Un cabinet plin de Nicolăești, de oameni fără nici o competență dovedită, afară de demagogia perfecționată, personalizată în funcție de caracterul fiecăruia și dusă apoi la extrem. Oprea la apărare, Fenechiu la Transporturi, Bănicioiu la Sport și Tineret etc. O adunătură sinistră de personaje care n-au dovedit niciodată nimic. Ba din contră, deasupra unora cum sunt Relu Fenechiu sau Eugen Nicolăescu, planează suspiciuni de fraude, existând dosare în care sunt implicate numele lor.
Nu mă aștept așadar la nimic bun de la noul guvern. Plin de dubioși conduși de un plagiator dovedit, așadar hoț cu acte-n regulă, supradimensionat la peste 20 de ministere, deci greoi și birocratic, noul cabinet are toate premisele să le facă toate pe dos. Are ocazia și să ofere opoziției material pentru tracasări prin dosare la DNA, „gâlcevi” televizate, moțiuni sortite din fașă eșecului și altele cu care deja suntem mai mult decât familiarizați.
Cătălin Hegheș