Două ciorbe din România au intrat în cel mai recent top gastronomic la nivel mondial
Două ciorbe din România au intrat în cel mai recent top gastronomic la nivel mondial

Două ciorbe din România au intrat în cel mai recent top gastronomic la nivel mondial

Ciorba rădăuțeană și ciorba de fasole cu afumătură sunt tot mai apreciate și în străinătate, dovadă că au intrat în cel mai recent top gastronomic la nivel mondial.

Specialiștii culinari spun că zeama acrișoară, în combinație cu legume și mixul de arome, pot ține loc de o masă la prânz ori cină. Recent, România a urcat cinci poziții în clasamentul gastronomiei mondiale din „Atlasul gustului”, datorită mujdeiului și ciorbei rădăuțene.

ciorba rădăuțeană ocupă locul 3 în cel mai recent clasament al celor de la Taste Atlas, la nivel european și locul 24 în top 100 de ciorbe la nivel mondial. Ciorba de fasole cu afumătură e apreciată de străini și se regăsește în ambele topuri, pe locul 79 mondial și 25 european.

Top 100 supe europene

1. Salmon soup, Finlanda
2. Finnish fish soup (Kalakeitto), Finlanda
3. Ciorba Rădăuțeană, România
4. Gulyás, Ungaria

25. Ciorbă de fasole cu afumătură, România
33. Ciorbă de Perişoare
38. Supă (de pui) cu tăieței

Sursa: Pro TV