Manifestările dedicate Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” (UMFST) cuprind un amplu program științifico-educațional-cultural –artistic la care participă întreaga comunitate academică. Prima zi a evenimentelor a debutat cu inaugurarea laboratoarelor AZOMUREȘ și BOSCH, luni dimineața în Aula Magna a facultății din strada Nicolae Iorga.
Cele două laboratoare performante sunt realizate în parteneriat cu companiile AZOMUREȘ și BOSCH, două dintre companiile beneficiare de resursa umană pregătită de UMFST, dar și furnizoare de know how și tehnologie care permite îmbinarea cunoștințelor teoretice cu activități practice în condiții cât mai aproape de cele care se regăsesc în fabrici.
Luând cuvântul în Aula facultății de Inginerie și Tehnologia Informației cei prezenți din conducerea UMFST precum și reprezentanții companiilor Azomureș și Bosch au subliniat importanța acestor laboratoare care vin în completarea studiilor practice ale studenților. „Înființarea de laboratoare în parteneriat cu companii care desfășoară activități în domenii în care Universitatea noastră derulează programe de studii este rezultatul conștientizării nevoii de resursă umană calificată, a cărei pregătire superioară să corespundă nevoilor concrete ale angajatorilor. În contextul diminuării forței de muncă disponibilă pentru piața muncii, UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș își concentrează eforturile pentru ca studenții și, implicit, absolvenții săi să aibă acces la informații și tehnologii de actualitate în domeniile pe care le studiază, care să le ofere o șansă în plus să își construiască o carieră în țara noastră”, a declarat rectorul UMFST , prof. univ. dr. Leonard Azamfirei .
Ca un rezumat al celor discutate, trebuie menționat faptul că în prezent cinci companii se bat pe un student, în semn de apreciere a calificării obținute în facultate. Dacă până nu demult studenții mergeau în practică la unele companii sau companiile erau invitate, începând din anul doi studenții în fiecare joi au în program una-două ore în care firmele invitate stau de vorbă cu studenții. Anul trecut 28 de firme au participat, iar anul acesta toate zilele de joi sunt ocupate.
După prezentarea obiectivelor celor două laboratoare, rectorul UMFST le-a oferit câte o diplomă în semn de apreciere reprezentanților companiilor Azomureș și Bosch, după care au fost tăiate panglicile inaugurale, pe rând, la fiecare din cele două laboratoare.
Laboratorul Azomureș, un laborator multidisciplinar unde studenții pot desfășura activități precum inginerie electrică, mecanică, termodinamică, laboratorul mirosind a nou, fiind dotat cu toate cele necesare. Al doilea laborator ”Bosch LEAN SIX SIGMA” are ca obiect monitorizarea îndeplinirii indicatorilor de calitate din domeniul producției de senzori.
Ca un alt element de noutate este faptul că, începând din semestrul al doilea al acestui an universitar, în curricula universitară a studenților de la facultate de Științe și Tehnologie a UMFST va figura și un pachet de cursuri opționale intitulat BOSCH ACADEMY, susținute de experți ai companiei. La finalizarea cursurilor, după susținerea examenului, studenții vor putea dobândi un certificat de calificare BOSCH.
Reprezentanul Azomureș, Mihai Aniței, folosindu-se de ocazia de a se afla alături de rectorul UMFST, Leonard Azamfirei a subliniat importanța chimiei –alături de Combinatul chimic funcționând și fabrici de medicamente în oraș, sugerându-i înființarea unei facultăți de chimie în cadrul universității.
Zilele UMFST Continuă!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.