La 11 kilometri de Sighişoara, în satul Daneş, turiştii s-au desfătat cu preparate pe alese: reţetele tradiţionale şi aromele orientale au făcut echipă, la un brunch în care totul a fost gătit din ingrediente locale, în aer liber.
Românii care vor să savureze ceva între micul dejun şi prânz s-au îndrăgostit iremediabil de conceptul englezesc de brunch. Sute de turişti s-au bucurat de bunătăţi în inima Transilvaniei, la aer curat. Iar gazdele le-au pregătit surprize şi dincolo de platourile bogate: unele din cele mai frumoase rase de cai au făcut spectacol în faţa musafirilor.
Nicu Lazăr, manager domeniu turistic: Încercăm să aducem puţin poate din Versailles din Franţa sau poate din Schonbrunn din Austria să-l aducem la Daneş, bucătarii încearcă să aducă tot elemente din aceste zone şi produsele noastre tradiţionale.
Şi pentru ca răsfăţul să fie complet, participanţii la brunch au avut parte şi de un spectacolul ecvestru. Turiştii au putut admira unele dintre cele mai vechi rase de cai, precum pur sânge spaniol, pur sânge arab ori andaluz. La final, a mai fost loc şi pentru scurte plimbări în familie pe plaiurile transilvănene, cu căruţele de agrement.
Vezi video pe Observator TV