Werner Hans Baier s-a născut la Sighişoara, în judeţul Mureş, dar după Revoluţia din 1989 a plecat în Germania şi a revenit după 24 de ani în localitatea natală, unde construieşte acum, alături de soţia sa Nicoleta Baier, o fermă de capre şi o fabrică de lactate. Investiţia totală se ridică la 7,5 mil. lei, iar finanţarea provine din fonduri europene (70%) şi împrumuturi bancare (30%).
El este de meserie peisagist şi afirmă că a ajuns în agricultură firesc, fără să regrete o zi ceea ce face. Acesta cultivă cereale şi creşte animale, dar la nivel mic, iar investiţia în ferma de capre şi unitatea de procesare, pentru care a depus un proiect să obţină fonduri europene încă din 2016, este o adevărată provocare. „Este nevoie de perseverenţă, căci practica bate teoria.
Werner Hans Baier menţionează că vor produce mai multe tipuri de lactate, unele fiind realizate după reţete tradiţionale din zonă, iar altele vor fi specialităţi. El nu îşi doreşte un magazin fizic în care să vândă produsele, ci va căuta să-şi adapteze vânzările la cerinţele clientului, în mod eficient.
Mai multe detalii în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.11.2020