Primul film românesc de lung metraj selecţionat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Ştiinţifico-fantastic din Boston (SUA),”Secretul Insulei Pin Up”, regizat de Alecs Năstoiu, a fost distins cu Premiul de Excelenţă şi a câştigat titlul de Cel mai bun design de producţie, la cea de-a 49-a ediţie a acestui prestigios festival, a anunţat producătorul şi managerul de producţie, Ovidiu Radian Vasu.
„Între 14 şi 19 februarie, actriţa şi producătorul Rina Gri, scriitorul şi regizorul Alecs Nastoiu, producătorul şi managerul de producţie Ovidiu Radian Vasu au pornit într-o călătorie incitantă în Boston, Statele Unite. Punctul culminant al vizitei lor a fost premiera filmului la Somerville Theatre, pe 17 februarie, urmată de o a doua proiecţie la prestigiosul Embassy Theatre din Waltham pe 18 februarie. Filmul ‘Secretul insulei Pin-Up’ nu numai că a captivat publicul, ci şi a câştigat recunoaşterea, cu două premii prestigioase. La cea de-a 49-a ediţie a Festivalului de Film Sci-Fi din Boston, filmul a câştigat titlul de ‘Cel mai bun design de producţie’. Pe lângă premiu, Embassy Theater Waltham a acordat echipei filmului Premiul de Excelenţă – o onoare anuală, care recunoaşte contribuţiile remarcabile în arta cinematografică (…). Este un un merit pentru dăruirea şi talentul întregii echipe de producţie”, a arătat Ovidiu Radian Vasu, într-o postare pe Facebook.
Producătorul a precizat că echipa din spatele designului de producţie al filmului include artişti cu un talent excepţional, cum ar fi Lulu de Hillerin, director de imagine, Corina Florescu, decoruri, Agatha Vornicu, designer de costume, Ivona Velicu şi Larisa Man, machiaj şi coafură, precum şi echipa de animaţie şi efecte vizuale care îi cuprinde pe Bogdan Orcula, Bogdan Jugureanu, Tiganus Lucian, Alexandrei Vulpe şi Alexandru Baltă, sub îndrumarea regizorului Alecs Năstoiu.
„În calitate de producător şi manager de producţie, îi mulţumesc din suflet actriţei Rina Gri pentru că a acceptat această provocare şi pentru imensul efort şi sacrificiile pe care le-a făcut în calitate de actriţă şi producătoare alături de mine şi Alecs Năstoiu, pentru realizarea peliculei. Vreau să felicit din toată inima, întreaga echipă a filmului co-producătorii şi partenerii, precum Azomureş, chiar dacă nu sunt menţionaţi printre cei care au contribuit direct la acest premiu, dar care au fost determinanţi în realizarea producţiei! Vreau să mulţumesc echipei Boston Sci-Fi, în special domnilor Garen Daly, preşedinte, pentru primirea călduroasă şi buna organizare, şi Rich Simon, membru al juriului, care a văzut filmul de trei ori şi care a formulat motivaţia juriului de nominalizări şi premiu. Doresc să mulţumesc publicului festivalului de la Somerville Theatre, pentru că ne-au onorat cu prezenţa şi ne-au solicitat la Q&A, dar şi publicului Embassy Theatre Waltham, public din care au făcut parte mulţi cetăţeni români stabiliţi la Boston. Nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc din inimă Alinei Laura Bândilă şi lui Valeriu Glodenberg, pentru primirea călduroasă, în sânul familiei lor şi pentru sprijinul organizării premierei memorabile în USA de la Embassy Theatre”, a arătat Ovidiu Radian Vasu.
Filmul regizat de Alecs Năstoiu, „Secretul Insulei Pin-Up”, a fost selecţionat în competiţia oficială a celui mai vechi festival de film SF din America, având premiera mondială la Boston.
„Primirea premiului pentru cel mai bun design de producţie la cel de-al 49-lea Festival de Film Sci-Fi din Boston este o onoare extraordinară. Ea reflectă efortul colectiv şi viziunea artistică ale echipei noastre remarcabile. Suntem încântaţi că munca noastră este recunoscută într-un festival care apreciază şi celebrează inovaţia, cu o contribuţie remarcabilă în cinematografie”, a arătat Alecs Nastoiu, pe Facebook.
Producătorii peliculei „Secretul Insulei Pin-Up” susţin că Festivalul Internaţional de Film Ştiinţifico-fantastic din Boston a fost puntea de lansare a prestigiosului film „Star Wars” (Războiul Stelelor), în 1977, la ediţia a II-a, un film care nu era cunoscut la acea vreme. AGERPRES