Te-ai întrebat vreodată câte bacterii pot exista pe mâinile noastre? Conform cercetărilor științifice, există mai mult de 150 de tipuri diferite și nu toate sunt inofensive.
Din păcate, ritmul alert al vieții nu ne permite să respectăm mereu regulile de igienă, iar în asemenea cazuri gelul de mâini cu acțiune antibacteriană ne vine în ajutor.
În viața cotidiană, atunci când nu există nicio modalitate de a ne spăla pe mâini în mod corespunzător și este necesară dezinfectarea, suntem salvați de un gel antibacterian pentru mâini. La locul de muncă, când vorbim la telefon, în transportul public și în alte locuri publice, agenții antibacterieni sunt o modalitate rapidă de a evita înmulțirea microbilor.
De obicei, în producția de antiseptice de uz casnic, se utilizează alcool etilic, alcool izopropilic, clorhexidină, triclosan, parabeni și componente aromatice.
Alcoolul etilic este ingredientul principal în majoritatea produselor de igienă a mâinilor. Este sigur pentru organism și ucide majoritatea virușilor și microbilor în decurs de cincisprezece minute. Potrivit oamenilor de știință, acest remediu este chiar mai inofensiv decât spălarea constantă a mâinilor cu apă și săpun.
Pentru a reduce efectul de uscare al alcoolului și treclosanului, producătorii adaugă adesea la gelul antibacterian: extract de aloe, uleiuri naturale și vitamina E.
Când vine vorba de dezinfectarea rapidă a pielii, gelul antibacterian https://makeup.ro/categorys/202189/ poate fi cu adevărat o baghetă magică. O cantitate mică dintr-o substanță poate curăța perfect suprafața pielii și este absorbită instantaneu fără a lăsa reziduuri.
Iar volumul mic permite purtarea și utilizarea sa în orice situație. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat peste tăieturi, răni, fisuri deoarece gelul este destinat exclusiv utilizării externe.
Potrivit producătorilor, antisepticele elimină toate impuritățile și 99,9% din bacterii/viruși.
Majoritatea antisepticelor de uz casnic, cum ar fi gelul, au la bază alcool, al căror efect dispare atunci când este uscat. Cu cât este mai mare concentrația de alcool, cu atât procesul de dezinfecție este mai bun. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor uită că, în timpul utilizării, produsul afectează stratul natural de protecție al pielii, uscând astfel epiderma. Un antiseptic bun și natural îl constituie uleiurile esențiale de mușețel și lavandă, care nu doar îndepărtează microbii dăunători, ci și reîmprospătează și hidratează pielea mâinilor.
Particularitățile gelului de mâini
-Gelul de curățare a mâinilor conține alcool, astfel încât ucide în mod eficient bacteriile.
-Îți reamintim că alcoolul afectează pielea și o usucă. Prin urmare, optează pentru produsele care conțin componente, precum: glicerină, alantoină și pantenol, care compensează efectele alcoolului:
- glicerina hidratează pielea și accelerează metabolismul celular;
- alantoina stimulează reînnoirea celulară și înmoaie pielea;
- pantenolul are, de asemenea, un efect de înmuiere și hidratare, dar, în același timp, restabilește și celulele pielii.
Regulile de utilizare a gelului sunt cât se poate de simple. Pentru început, aplicați cantitatea necesară de gel pe palme, apoi distribuiți ușor produsul, acoperind întreaga suprafață a palmelor și partea din spate a mâinilor, până când reziduul se evaporă.