Programul educational Ajungem MARI Mures cauta el putin 40 de voluntari care sa le fie alaturi copiilor din casele si apartamentele de tip familial din Sancraiu de Mures, Reghin si Ceuas.
Voluntarii vor merge saptamanal la copii sa ii ajute la teme, sa recupereze materia scolara si sa se bucure de jocuri si activitati interactive. Copiii institutionalizati, care nu mai au familia aproape, au nevoie de oameni calzi care sa ii asculte, sa ii invete si sa ii incurajeze permanent. Peste 100 de copii din cele 3 localitati asteapta prieteni voluntari.
Programul educational Ajungem MARI sprijina copiii pe termen lung, iar cu unii copii se lucreaza chiar de 5 ani, de la inceputul programului, care a pornit in Bucuresti si se desfasoara si in alte 24 de judete. In programul Ajungem MARI Mures se implica in prezent 72 de voluntari care sprijina 83 de copii si tineri din Targu Mures, Sancraiu de Mures, Santana de Mures, Reghin si Ceuas.
In Ceuas, un singur voluntar merge la copii
Echipele din Sancraiu de Mures, Reghin si Ceuas au nevoie de mai multi voluntari. In Sancraiu de Mures, voluntarii inscrisi in prezent reusesc sa mearga doar la una din cele 11 case de tip familial, iar in Reghin merg la un apartament din cele 5. In Ceuas, un singur voluntar merge la copii – sunt aici 4 case pentru copii cu deficiente neuropsihiatrice, care au mare nevoie de atentie individuala si adulti care sa ii incurajeze si sa ii ajute sa scrie, sa citeasca, sa se joace, sa picteze sau sa confectioneze lucruri.
„In Sancrai si Reghin ceilalti copii ne intreaba cand vor veni voluntari si la ei. Isi doresc sa participe la activitati, sa primeasca vizitele voluntarilor, atentia lor, sprijin la teme sau in pregatirea pentru teste si examene. Isi doresc si sa descopere lumea alaturi de voluntari, sa mearga la un film, la un muzeu, la patinoar. Este nevoie de mai multi oameni buni si calzi care sa se implice in fiecare comunitate. Vin mereu in centre alti copii care au trecut prin experiente grele si triste si noi, daruind din timpul nostru, le putem face fiecare zi mai frumoasa.” – Alina Sandor, coordonator Ajungem MARI Mures.
Cei care doresc sa sprijine copiii din Sancraiu de Mures, Reghin si Ceuas prin voluntariat sunt rugati sa completeze formularul online de inscriere – https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/. Apoi vor participa la un training initial si vor fi repartizati in functie de abilitatile si de programul lor (in timpul saptamanii sau in weekend). Ei vor merge timp de 8 luni in perioada aprilie-noiembrie 2020 in echipe de 2, 3 sau 4 voluntari la grupe de 3-6 copii pentru sedinte de recuperare sau pregatire scolara, ateliere de cunostinte generale si ateliere creative. Implicarea este de 3 ore saptamanal. Varsta minima pentru voluntariat este de 16 ani, iar pentru a putea sprijini adolescentii este nevoie mai ales de implicarea adultilor.
In Targu Mures si Santana de Mures echipele de voluntari sunt complete in prezent, iar cei care doresc sa se implice se pot inscrie incepand cu luna iulie pentru anul scolar 2020-2021. Pana atunci sunt rugati sa completeze un scurt formular pe site-ul www.ajungemmari.ro la sectiunea “Devino voluntar” unde isi pot lasa datele pentru a fi contactati cand se va da startul perioadei de inscrieri.
Copiii sunt foarte incantati de activitati si îi așteaptă pe voluntari la ora și ziua stabilite sau deseori ii roagă să mai stea puțin peste program, să se joace sau să facă exerciții suplimentare. Rezultatele sunt vizibile mai ales la copiii cu care s-a lucrat constant cu aceiasi voluntari care i-au sustinut si incurajat pe termen lung si cu care au stabilit o relație de prietenie. Unii voluntari se implica din 2015 sau 2016, iar echipa Ajungem MARI Mures este tot mai unita si isi doreste sa organizeze, cu sprijinul comunitatii, cat mai multe activitati educative pentru copiii din judet.
__________________
Ajungem MARI este unicul program desfășurat de Asociația Lindenfeld si singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a AJUNGE MARI, adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți. Peste 1.600 de voluntari lucreaza saptamanal cu peste 2.500 de copii și tineri de 3-20 de ani din centre de plasament, centre de zi, casute si apartamente de tip familial, în parteneriat cu instituțiile de stat și centre private din București și 24 de județe.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.