Industria restaurantelor din Ungaria se confruntă cu un nou an de nesiguranţă. În 2022, anunţurile privitoare la închideri au venit constant, iar valul închiderilor s-a prelungit în anul următor.
Un fel principal costă 5-7.000 de forinţi (12,8-18 euro) într-un restaurant din Ungaria, însă preţul este prea ridicat pentru maghiarii de rând. Prin urmare, unităţile au mai puţini oaspeţi, iar cei care mănâncă în oraş mănâncă mai puţin, potrivit Daily News Hungary.
Oraşul Sopron a resimţit acest val din 2022. Închiderile au început în aprilie cu renumitul Puskas Restaurant, o unitate renumită, cu o istorie de 36 de ani. Acesta nu era popular doar în rândul localnicilor, ci şi al celebrităţilor locale şi străine, politicienilor şi artiştilor. Şi alte unităţi din zonă, cum ar fi Varkert Café & Restaurant şi Graben Restaurant, şi-au tras obloanele.
Valul de închideri a afectat şi Gyor şi zonele învecinate. Arrabona Food Bar, renumit pentru sandvişurile cu ciuperci, dar şi alte unităţi de renume ca Benedetto Confectionery, cu o istorie de 37 de ani, au fost forţate să se închidă.
Citeșete articolul complet pe ZF.ro