Consumul de mere presupune numeroase beneficii pentru organism, ca parte a unei diete bogate in fructe si legume, datorita aportului semnificativ de compusi fitochimici si antioxidanti care asigura lupta organismului impotriva radicalilor liberi. Gama variata de beneficii asociate unui consum regulat de mere se datoreaza si compusilor bioactivi continuti, care promoveaza in mai multe privinte sanatatea si functionarea normala a organismului. Bineinteles, consumul acestor fructe trebuie asociat cu o dieta alimentara echilibrata, bogata in principii alimentare nutritive, cu reducerea consumului de grasimi, alimente procesate si imbunatatirea nivelului de activitate.
Marul este unul dintre cele mai cultivate fructe la nivel mondial, iar consumul este incurajat in toate culturile, datorita numeroaselor beneficii asociate abundentei in nutrienti si numerosi alti compusi bioactivi care sustin sanatatea. La nivel mondial, industria producatoare de mere poate ajunge si la valori de 20 de miliarde de dolari, ceea ce sustine popularitatea consumului acestor fructe. Mai mult decat atat, in ultimele decenii s-a observat o tendinta tot mai evidenta in ceea ce priveste identificarea numeroaselor beneficii pe care compusii bioactivi din plante (legume, fructe) le au asupra organismului.
Sursa: Iubesc Transilvania România