Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş a anunţat, joi, că a reluat intervenţia la incendiul de pădure şi păşune alpină izbucnit în urmă cu o zi, la cota 2100 a Vârfului Pietrosul, din Munţii Călimani. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mureş, Liviu Danciu, dată fiind zona extrem de dificilă, amploarea incendiului va fi stabilită joi după-amiază, când în zonă se va deplasa un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei. ‘Din primele informaţii primite de la faţa locului, este vorba de un incendiu într-o păşune alpină, unde ard jnepeni, ienuperi, rădăcini de copac, doborâturi de răşinoase. În vederea efectuării unei recunoaşteri din aer, ISU Mureş a efectuat demersuri pentru survolarea zonei cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, care va ajunge în judeţul Mureş în jurul orei 13.30’, a precizat Danciu.
În urmă cu o zi, la locul incendiului s-a deplasat Detaşamentul de pompieri Reghin cu un autocamion, un ofiţer şi 10 subofiţeri, garda de intervenţie Topliţa cu cinci subofiţeri şi 10 angajaţi ai Ocolului Silvic Lunca Bradului. ‘Accesul în zonă se face prin localitatea Lunca Bradului, drumul fiind foarte accidentat, impracticabil cu mijloacele auto, echipele fiind nevoite să se deplaseze pe jos. La lăsarea nopţii, a fost întreruptă deplasarea, tot din cauza terenului accidentat, fiind reluată în dimineaţa zilei de marţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş a alarmat personal din cadrul structurilor M.A.I., personal propriu şi personal din cadrul Ocoalelor Silvice Lunca Bradului şi Vătava’, precizează un comunicat de presă al ISU Mureş.
Joi dimineaţa, la ora 04.00, s-au deplasat spre vârful Pietrosul un ofiţer din comanda ISU şi 20 de militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Târgu Mureş, un ofiţer şi 18 subofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi – Detaşamentul 4 Reghin, 20 de angajaţi ai Ocolului Silvic Lunca Bradului şi şase de la Ocolul Silvic Vătava.
AGERPRES