Am dat startul cu o săptămână introductivă dedicată celor proaspăt admiși, Săptămâna bobocilor, menită să ne pregătească studenții pentru noul an universitar. Aflat la a III-a ediție, putem spune că acest eveniment și-a atins scopul, prin simplul fapt că universitatea noastră a simțit o apropiere a studenților față de aceasta.
Un nou pas pentru promovarea unui stil de viață sănătos în comunitatea târgumureșeană a fost marcat de parteneriatul UMF-Pegas. Cele 200 de biciclete dotate cu sistem inteligent deblocare, care au parcări dedicate și monitorizate video în campusul UMF, campusul căminelor studențești și la spitalul județean vor putea fi închiriate de la baza sportivă a universității mai exact din clădirea în care funcționează și centrul de recuperare și instruire, Salus per Aquam.
“Ceea ce prezentăm acum la Târgu Mureş este o primă etapă din oraşul viitorului. Astfel, implementăm împreună ceea ce specialiştii numesc smart city – un oraş care foloseşte tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunătăţi transportul public, a reduce poluarea şi consumul de energie, pe scurt, un oraş care foloseşte tehnologia pentru a îmbunătăţi viaţa locuitorilor” a explicat la lansarea proiectului pilot, Andrei Botescu co-fondatorul Atelierelor Pegas
Săptămână plină la UMF
Chill și Vinyl ajunge la cea de-a doua ediție, astfel clădirea principală va prinde viață.
“Conceptul artistic se bazează pe creații proprii cu diverse imagini nonfigurative organice, geometrice, contur și umbre, la care am adăugat câteva elemente specifice medicinii: ADN, inima, monitor EKG etc. Am reconstruit digital fațada principala a clădirii pe baza unei fotografii din timpul testelor cu 2 săptămâni înainte de eveniment. A fost o provocare tehnica deoarece clădirea se afla foarte aproape de spațiul verde al parcului central, dar am reușit să găsim o configurație în care proiecția, de o intensitate de 10.000 de lumeni, să nu fie obturată de copaci. Scopul meu ca artist este sa ii inspir pe alți oameni, stimulându-i vizual și intelectual, si de a folosi tehnologia pentru a înfrumuseța și a pune o pata de culoare în tabloul cenușiu si haotic al lumii actuale”. Artist vizual, Matei Lucian
Tot spectacolul vizual va fi completat de mâinile lui dr. Andrei Puiu care ne va încălzi seara într-un live vinyl set. Toate acestea vă așteaptă în parcul central din fața clădirii principale UMF, 28 septembrie, orele 18.00-22.00.
OSMDentiștii s-au pus pe treabă și anunța că recrutează membri noi
Anca Mănărăzan, președintele OSMD, ne spune că: “Pentru început recrutarea noilor membrii, și închegarea echipei de voluntari sunt prioritare pentru noi. Pentru acest an am pregătit o serie de petreceri inedite, spectacole artistice, competiții sportive, cursuri științifice, workshop-uri inovative și tradiționalele proiecte ale organizației noastre, aici amintesc festivalul studențesc Unifest, The Talent of UMF, Simpozionul Științific OSMDENTIS, Congresul Științific Marisiensis şi Training Camp. Anul acesta încercam o extindere a acțiunilor de prevenție orală. Dorim sa ajungem la un număr mai mare de elevi, și ne vom adresa claselor 1-8 ( pana acum ne axam pe 1-4). Vom merge și la câteva scoli din localitățile limitrofe orașului, ba mai mult vom avea o acțiune desfășurată pe perioada unei săptămâni în Brașov”
Liga studenților se pregătește pentru MEDIFUN
Cele 12 echipe înscrise până acum vor participa la unul dintre cele mai interesante evenimente studențești din România. Workshopuri, teatru, probe surprinsă, arte plastice , proiecții vizuale și o listă de artiști excepționali îi așteaptă pe participanții celor 5 zile de festival.
De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, studenții ne invită pe toți să contribuim la bunăstarea comunității noastre prin proiectul “Donează sânge! Fii erou!”, menit să crească numărul de donatori de sânge în urbea noastră.
Vă mulțumim pentru interesul acordat universității noastre și vă invităm să participați în continuare la activitățile care vor urma.
Compartimentul Relații Publice UMF