Îngheţata de dovleac copt, vedetă la Târgul Cetăţii din Târgu Mureş
Îngheţata de dovleac copt, vedetă la Târgul Cetăţii din Târgu Mureş

Îngheţata de dovleac copt, vedetă la Târgul Cetăţii din Târgu Mureş

Îngheţată cu aromă de dovleac copt, de castane prăjite sau de brânză maturată cu trufe. Bucătarii şi producătorii din Mureş câştigă astfel premiul pentru cele mai inedite preparate.

  • Mulţi turişti au preferat în schimbul preparatelor sofisticate, produsele autohtone.
  • Iar tarabele producătorilor locali s-au golit destul de repede.

Pe lângă produsele locale obişnuite, producătorii s-au întrecut şi în preparate inedite. Au integrat gustul toamnei în fiecare reţetă.

Mihai Urcan, producator de înghețată artizanală: Castanele prăjite, cu gustul toamnei în esenţă. Avem dovleacul, care-i dovleacul copt la cuptor, care după aia e făcută îngheţată din el. Avem cătina, avem romul cu stafide. Brânza maturată cu trufe.

Vezi video pe Observator TV