Ingredientul care dă savoare în ciorba falsă de burtă
Ingredientul care dă savoare în ciorba falsă de burtă

Ingredientul care dă savoare în ciorba falsă de burtă

Ne aflăm în postul Crăciunului, iar din fericire chiar avem de unde alege mâncăruri. Sunt o mulțime de legume sau alimente care înlocuiesc carnea și care ne pot ajuta să ne bucurăm de preparate delicioase.

Exemplu este ciorba falsă de burtă. Poate ai mai auzit de ea până acum. Ce e bine să pui în ea ca să înlocuiești carnea și să te bucuri de acel gust minunat? Ciuperci pleurotus. Acesta sunt o opțiune bună pentru cei care vor să evite produsele de origine animală.

De asemenea, aceste ciuperci sunt bogate în nutrienți, dar și în minerale. Odată ce le adaugi în ciorba falsă de burtă te bucuri de beneficiile lor, dar și de un preparat cu un gust deosebit. Pentru a prepara rețeta, ingredientele necesare sunt următoarele:

  • 500 grame de ciuperci pleurotus
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă mare
  • 1 țelină mică
  • 1 ardei gras galben
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 ml de smântână vegetală
  • 1 lingură de făină obișnuită, pentru îngroșare
  • 2 linguri de oțet
  • 1 lingură de ulei
  • sare și piper
  • gogoșari murați
  • frunze de pătrunjel și de leuștean pentru decor

Sursa: Iubesc Transilvania România