Ouă încondeiate, cozonaci, brânzeturi şi preparate din carne, siropuri, gemuri, şi nu numai! Toate se găsesc pe tarabele producătorilor locali la Târgu Cetăţii, care are loc în acest weekend în Târgu Mureş. Organizatorii i-au aşteptat pe vizitatori cu un brunch tradiţional.
Brânza maturată cu busuioc şi spirulină sau legumele deshidratate au fost vedetele târgului, pe lângă tradiţionalele bucate. „Am cumpărat nişte legume deshidratate, care sunt foarte gustoase. Sunt deshidratate la temperaturi joase, iar în acest fel sunt păstraţi toţi nutrienţii”, spune o localnică. „Cu gustări sănătoase, în principiu pe bază de plante, oricum mâncare uşoară. Şi cu multă bucurie în suflet şi dragoste”, arată o alta.
Dacă unii au venit doar să arunce o privire pentru a pregăti masa de Paşte, alţii au plecat cu sacoşele pline cu bunătăţi. „Ţinem ambele sărbători de Paşte. Le ţinem şi pe acestea şi pe celelalte, dar în familie. Nu vom pleca nicăieri, oricum nici vremea nu ne ajută, aşa că vom sta acasă”, povesteşte o femeie.
Vezi video pe Observator TV