Judeţul Sibiu intenţionează să obţină certificarea Green Destination, pentru a atrage şi mai mulţi turişti, dar mai ales vizitatori care apreciază turismul durabil, a anunţat miercuri Asociaţia Judeţeană de Turism (AJT), printr-un comunicat de presă.
„Destinaţia Judeţul Sibiu este de altfel prima destinaţie regională din ţară cu o destinaţie locală, Colinele Transilvaniei, 11 unităţi de cazare şi 5 programe turistice de echitaţie certificate ecologic cu standardul Eco-Romania. Alte 2 unităţi de cazare sunt în proces de obţinere a etichetei ecologice europene (EU Ecolabel). Parcurgem astfel paşii necesari pentru a avea masa critică de servicii certificate, astfel încât destinaţia Judeţul Sibiu să poată aplica pentru certificarea Green Destination. Acest standard de certificare recunoaşte eforturile tuturor actorilor locali de a dezvolta infrastructura de vizitare şi de a practica un turism durabil”, se precizează în comunicatul de presă.
Destinaţia Sibiu a fost promovată la standul României de la Fitur Madrid în perioada 24-28 ianuarie 2024. „Cu 152 de ţări prezente cu spaţii de expunere şi 250.000 de vizitatori, ediţia 44 a acestui târg a înregistrat cifre record de participare”, susţine AJT Sibiu.
„Transilvania şi natura sălbatică sunt teme magnet pentru călătorii spanioli. Zilele cu public au atras un număr impresionant de vizitatori interesaţi să călătorească anul acesta în Transilvania. Cei mai mulţi au fost cupluri active şi familii cu copii care aleg vacanţe în România, întrucât primesc recomandări de la prietenii şi vecinii români. România este o destinaţie puţin cunoscută pentru marea majoritate, dar teme precum Dracula, oraşe şi cetăţi din Transilvania, natură sălbatică şi trasee de drumeţie din Carpaţi sunt motivaţii puternice pentru călătorii. Pornind de la aceste repere, îşi doresc să-şi personalizeze vacanţele adăugând atracţii mai puţin cunoscute, vizite rurale, gastronomie locală, evenimente culturale, activităţi cu copiii. Informaţiile despre conectivitate aeriană şi siguranţa destinaţiei au fost frecvent abordate în discuţiile de la stand”, menţionează sursa citată.
Spaniolii doresc un program diversificat, preferă combinaţia de experienţe urbane şi rurale, descoperiri culturale şi plimbări în natură, însoţite de momente de relaxare şi socializare. „Preferă să călătorească în afara sezonului cald şi în zone neaglomerate. Toate aceste preferinţe fac din Judeţul Sibiu destinaţia perfectă de călătorie, sub umbrela mai largă a regiunii Transilvania. Piaţa spaniolă reprezintă a treia piaţă strategică pentru Destinaţia Judeţul Sibiu, după Germania şi Marea Britanie. În anul 2023, numărul turiştilor spanioli a înregistrat o creştere de 19%, conform datelor colectate de Centrul de Informare Turistică Sibiu”, arată AJT Sibiu. AGERPRES