După cum se știe, una din cele două bucătării ale Spitalului Clinic Județean unde se gătește pentru șapte clinici din oraș, a fost închisă după ce o bucătăreasă care s-a simțit rău, a tușit și în cele din urmă a fost confirmată cu infecție Covid-19.
Bucătăria a fost dezinfectată, personalul alcătuit din 17 angajați a fost trimis în autoizolare, iar atribuțiunile lor au fost preluate de angajații de la cealaltă bucătărie.
Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Simona Edith Ianoși, med. primar pneumolog niciunul din cei 17 angajați nu este infectat cu Covid-19, astfel că în urma autoizolării din perioada 16-29 aprilie, aceștia vor reveni la lucru pe 30 aprilie. Personalul bucătăriei a avut echipament de protecție, purtau măști, mănuși și halate, au dezinfectat vasele conform procedurii, dovadă că rezultatul testelor celor 17 a ieșit negativ.
Sursa nepujsag.ro