(P)Adolescenţa este o perioadă de dezvoltare a identităţii, o perioadă în care se stabilesc noi legături sociale, se definesc valorile şi idealurile personale. Uneori adolescenţii pot fi influenţaţi înspre consumul de droguri ca formă de integrare socială, ori ca formă de evadare din monotonia sau problemele specifice vârstei.
Consumul de droguri in România creşte, tot mai mulţi tineri sunt atraşi de substanţele care “fabrică visuri”. In acest context, fenomenul a devenit tot mai greu de controlat la nivelul intregii societăți și este de datoria noastră să demarăm acțiuni comune pentru prevenirea şi combaterea acestuia.
Principala modalitate de prevenire şi de stopare a consumului de droguri este educaţia. Atât familia, cât şi şcoala au obligaţia de a promova un mediu de viaţă sănătos, reducând astfel riscul consumului acestor substanţe.
Viața unui tânăr nu are culoare politică și că doar printr-un efort comun vom reuși să diminuăm acest fenomen care distruge vieți.
În acest fel, am convingerea, că motivația consumului de droguri în rândul tinerilor se va reduce considerabil prin transmiterea de mesaje şi prin oferirea de informaţii relevante cu privire la consecinţele consumului acestor substanţe.
Consider că este responsabilitatea noastră, în calitate de factori de decizie, să luăm cât mai repede măsurile necesare, astfel încât acest fenomen nociv să fie stopat. Consumul de droguri este un subiect care necesită măsuri de prevenție și combatere permanente.
Suntem datori să găsim împreună soluţii pentru protejarea copiilor comunităţilor noastre.
Lavinia Cosma: Fără droguri!
Category: Stirile Punctul