Străinii care ajung pe meleagurile pitorești din Transilvania au ocazia să descopere secretul cașului românesc.
La Cund, în județul Mureș, zeci de turiști sosiți din Germania au participat la primul curs de preparat caș sau brânzeturi maturate.
Instruirea durează câteva ore, timp în care curioșii învață tehnica pas cu pas.
Ideea de a deschide o școală de preparat brânzeturi a venit după ce, în ultimii ani, mai mulți turiști care au ajuns în localitatea Cund, au fost fascinați de gustul brînzeturilor din zonă.
În pivnița micului atelier artizanal se odihnesc adevărate comori gastronomice. Fiecare cursant a primit câte un vas, lapte proaspăt și cheag. Până când laptele s-a închegat, cursanții s-au bucurat de frumusețea locului și de liniște.
Localiatatea Cund, din județul Mureș, a ajuns pe harta lumii datorită peisajelor de poveste și a brânzeturilor maturate în mod tradițional.
Vezi video pe Pro TV