Un club sportiv de echitaţie din comuna Sântana de Mureş a anunţat, joi, că va oferi câte trei lecţii de călărie gratuite absolvenţilor claselor a VIII-a şi a XII-a care au obţinut medii peste 9,00 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, pentru a le răsplăti eforturile.
„Noutatea pe care noi o oferim în acest moment este un prilej de a le oferi tinerilor care au avut Evaluare Naţională sau Bacalaureat şi care, spre bucuria lor şi a părinţilor, au reuşit să treacă această barieră acest obstacol cu brio. Din respect şi cu drag pentru a şti tot ce înseamnă sentimente pentru efortul făcut de către de un copil de la un prag al vieţii spre un alt prag, în încercarea mea de a stimula şi a susţine ceea ce este valoros, ofer cu drag baza hipică, proprietatea familiei Bubău, şi ai noştri cai de mare performanţă, cai de super elită, spre a le da o mică satisfacţie copiilor care au reuşit să ia cu brio examenele. Îi aştept cu drag pe ei pe părinţii lor, fără costuri, gratis, în semn de respect pentru efortul lor, îi primesc şi le ofer trei lecţii gratuite cu toată dragostea şi cu toate dăruirea familiei Bubău pentru aceşti copii care au reuşit care au obţinut medii peste 9. Consider că este un efort şi o reuşită care merită să fie recompensată pentru noi care suntem străini de ei în acest moment şi sper să devenim prieteni şi ei să devină prieteni ai acestei frumoase fiinţă care este calul”, a declarat maestrul emerit al sportului şi antrenor emerit, Viorel Bubău, de la Clubul Sportiv de Echitaţie Scorillo.
Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES FOTO
Potrivit antrenorului, clubul are 15 cai şi indiferent câţi copii vor veni să urmeze cele trei lecţii gratuite, inclusiv din ţară, toţi îşi vor primi cadoul pentru efortul pe care l-au depus la şcoală.
Lecţiile de călărie vor fi predate copiilor de către Viorel Bubău, care practică echitaţia din 1975 şi este antrenor din 1985, având în jur de 50 de titluri naţionale.
Viorel Bubău, care este şi multiplu campion balcanic şi participant la Jocurile Olimpice, iar între palmaresul său de antrenor se regăsesc numeroşi campioni naţionali şi sportivi calificaţi la Campionatele Europene, susţine că fiecare dintre cursanţi va fi în siguranţă, pe fondul actualei pandemii, fiindcă au fost luate măsuri de prevenţie corespunzătoare.
Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES FOTO
„Dacă am promis, nu ne retragem cuvântul oricât de mare ar fi eforturile, aşa că pot să vină toţi şi, de ce nu, chiar din toată România. Au de câştigat prin faptul că ar uita efortul care l-au făcut şi o recompensă pentru psihicul, prin frumuseţea naturii (…) Vreau să le spun că îi aştept şi cu ulei de lavandă, care este un antibiotic extraordinar şi pe noi nu ne interesează pentru ca avem medicament pentru coronavirus, uleiul de lavandă. Îi aştept cu drag să facă prima încercare. Sunt aici cu doi copii extraordinari, două eleve foarte foarte bune la învăţătură, Kovacs Timea şi Marisa Mureşan, şi cred că un stimulent enorm este sportul ecvestru. În momentul de faţă avem undeva la 30 de copii care se antrenează, iar acum avem un curs mai intensiv, gen de tabără, unde sunt 17 copii angrenaţi. Este de fapt o recompensă din partea părinţilor şi au primit o vacanţă prelungită aici, lângă prietenul lor calul. Un curs intensiv la noi care cuprinde inclusiv cai de jocuri olimpice. Având un cal atât de valoros, ora costă în acest moment 100 de lei. Această oră poate fi împărţită şi în trei-patru lecţii”, a declarat Bubău.
Unul dintre jocheii care va fi alături de elevii care vor profita de cele trei ore gratuite de călărie de la clubul de echitaţie este Marisa Mureşean, câştigătoarea mai multor concursuri naţionale, care, de asemenea, a obţinut media 9,40 la Evaluarea Naţională.
„Practic echitaţia din anul 2012 şi din anul 2017 practic performanţa. Fac echipă cu calul meu, Cassis, din 2018 şi am avut primul concurs tot cu el, după care au urmat numeroase concursuri. Anul trecut, am participat împreună la finala II de copii şi juniori 16 ani, care s-a desfăşurat pe parcursuri de 1,20 m, iar în ultima zi la 1,25 m. Am participat şi la finala de juniori 16, o finală destul de grea, având în vedere că eu doar cu un an înainte avusesem debutul, am reuşit să ieşim pe locul 6 din 40 de sportivi. De asemenea, anul trecut am fost convocată şi la un concurs internaţional în Bulgaria, cu calul Arcitic, calul antrenorului meu, un cal care m-a învăţat foarte multe lucruri, cu care am făcut primele parcursuri şi în care am toată încrederea din lume pentru că m-a ajutat mereu. Am terminat anul acesta clasa a VIII-a, urmează să trec în clasa a IX-a şi pot spune că a fost foarte de folos faptul că am făcut şi sport în paralel, pentru că aceste ore libere, când eram la sport, mă ajutau să mă concentrez mai bine pe ceea ce aveam de învăţat, când ajungeam acasă. La Evaluarea Naţională m-am descurcat bine, am avut mari emoţii dar am reuşit o medie finală de 9,40. A fost mai complicat, dar nu a fost imposibil”, a spus Marisa Mureşean. AGERPRES