Comisia Europeană a adoptat ieri, la Bruxelles, Regulamentul 601/2014 potrivit căruia de astăzi, micii româneşti se pot comercializa în toate statele Uniunii Europene.
„La cererea anumitor state membre şi/sau a industriei cărnii, au fost luate în considerare anumite utilizări ale curcuminei (E 100), coşenilei (E 120), zaharurilor şi melaselor caramelizate (E 150a-d), extractului de ardei roşu (E 160c) şi roşului de sfeclă (E 162), (…) a carbonaţilor de sodiu (E 500) drept agenţi de umezire în preparatele din carne de pasăre, mici, bifteki, soutzoukaki, kebap, seftalia, cevapcici şi pljeskavice pentru menţinerea consistenţei şi a caracterului suculent în cursul preparării ulterioare și este adecvat să se autorizeze această utilizare.”, se arată în documentul publicat în Jurnalul Oficial al UE.
Potrivit datelor Federaţiei Pro Agro, în România se consumă anual între 20.000 şi 25.000 de tone de mici.Cei mai mari producători de mici din România sunt Doly-Com Botoşani, Diana, Aldis Călăraşi, CrisTim şi Angst.(EM)
Sursa directproprietar.ro