Salvaţi Copiii lansează o linie telefonică gratuită (0800.070.009) pentru părinţii ai căror copii întâmpină dificultăţi emoţionale şi comportamentale în perioada de izolare socială.
„În această perioadă, oricât am dori să ne protejăm de evenimentele care zdruncină ritmul obişnuit al vieţii, este imposibil. Pe măsură ce răspândirea COVID-19 produce din ce în ce mai multă îngrijorare în rândul nostru, al adulţilor, este firesc să ne gândim şi la felul în care această pandemie poate afecta echilibrul emoţional al copiilor. Pentru aceştia, pe lângă măsurile imediate de intervenţie şi sprijin material, Salvaţi Copiii (…) lansează 0800.070.009 Family Tel, o linie telefonică gratuită, unde părinţii şi tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliaţi psihologic şi ajutaţi să gestioneze cât mai bine starea emoţională a copiilor”, menţionează Salvaţi Copiii, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
O echipă de 16 psihologi ai Organizaţiei Salvaţi Copiii din Suceava, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti va oferi consiliere şi suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situaţiile generate de criză. Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11,00 – 19,00.
Serviciul se adresează cu precădere părinţilor ai căror copii întâmpină dificultăţi emoţionale şi comportamentale induse de izolarea socială, ca parte a măsurilor de prevenţie a răspândirii COVID-19, dar şi celorlalţi adulţi care au nevoie de sprijin emoţional în acest context.
Pentru a veni în sprijinul adulţilor şi al copiilor, Salvaţi Copiii a creat o secţiune de resurse utile pe site-ul său www.salvaticopiii.ro/coronavirus/resurse-pentru-parinti.
Resursele pregătite de specialişti se referă la: Sfaturi generale pentru părinţi; Cum facem faţă fricii în această perioadă; Cum le explicăm copiilor anxioşi despre COVID-19; Cum discutăm cu copiii despre pandemie; Cum ne putem da seama când copiii sunt afectaţi; Ce putem face acasă cu copiii; Jocuri pentru familie.
Ca parte a intervenţiei în contextul pandemic actual, Salvaţi Copiii îşi intensifică eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor, concentrându-se pe garantarea accesului la educaţie prin activităţi de la distanţă, consiliere socială şi psihologică online/telefonic, oferirea de suport material de urgenţă pentru copii vulnerabili şi familiile lor, mai ales în contextul unei crize umanitare, în care accesul la servicii publice este limitat sau îngreunat.
În paralel, susţine sistemul medical şi dotează spitalele cu echipamente de protecţie şi aparatură medicală vitală (până în prezent peste 15 unităţi medicale din Bucureşti şi din ţară au primit suport). Totodată, Salvaţi Copiii România a pus la dispoziţia beneficiarilor programelor sale linii directe de consiliere şi sprijin, precum şi resurse educaţionale care să îi ajute pe copii să rămână conectaţi la procesul educaţional. AGERPRES