Atunci când călătorești suficient încât să descoperi România la adevăratul potențial, realizezi cât de frumoasă este țara noastră și ce comori ascunde. În următorul articol, Travelminit îți va prezenta 4 locuri superbe, unice, de neratat din județul Alba. Din punct de vedere turistic, această zonă este foarte ofertantă în primul rând datorită diversității culturale tradiționale și a influențelor istorice, mai ales că populația actuală a județului este alcătuită din mai multe minorități. De asemenea, și formele de relief prezente în Alba sunt vaste, cu aspect unic.
Dealul cu Melci
În județul Alba se află rezervația naturală de tip paleontologic, Dealul cu Melci, considerată arie protejată pe o suprafață de 1,6 ha. Din punct de vedere geologic, aceste depozite sedimentare sunt formate dintr-un amestec de marne și conglomerate cu gresii. Având o vechime de peste 65 de milioane de ani, Dealul cu Melci adună 35 de specii de moluște. Acest punct fosilifer este unic în România.
Satul Rimetea
Un alt loc din județul Alba, unic în țară, este Satul Rimetea. Datorită arhitecturii tradiționale cu ferestre verzi și fațade albe, acest sat a devenit cunoscut și frecventat atât de turiștii români, cât și de cei străini. De asemenea, Rimitea este și prima localitate rurală care a fost decorată de către Comisia Europeană, în anul 1999, cu premiul „Europa Nostra” pentru conservarea patrimoniului cultural și arhitectonic. Dacă vrei să te bucuri de o priveliște specială asupra satului, fă-ți curaj și urcă pe Vârful Piatra Secuiului, care se află în apropiere. De aici vei putea admira fiecare colțișor pitoresc al satului.
Alburnus Maior, Roşia Montană
Fiind numit peisaj cultural minier de o importanță mondială, situl ascunde galerii romane subterane și multe alte vestigii. Mina de aur Alburnus Maior (numele antic al Roșiei Montane) are peste 10 niveluri și peste 100 de km de galerii. Aceasta a fost principalul furnizor de aur al Imperiului Roman. Experții care s-au ocupat de dosarul Roșia Montană susțin că peisajul „reprezintă cel mai mare și relevant exemplu de minerit subteran aurifer din lume, datând din perioada ocupației romane a Daciei”.
Râpa Roșie
Arieșenii ascund între pădurile verzi o ravenă uriașă de peste 100 de metri adâncime. Această eroziune a muntelui se comportă ca o rană a naturii în continuă extindere. Fiind o raritate, pe o suprafață de 10 ha. s-a dezvoltat o floră particulară, marcată de elemente endemice. Aspectul său inedit o face să semene în adâncime cu un relief de canion, fiind singura rezervație naturală din România de acest fel. Atât forma, cât și culoarea fac din Râpa Roșie un loc unic în țară.
Vrei să explorezi zona în detaliu? Cazează-te la Cabana Suvenirurilor și te vei bucura de liniștea și relaxarea pe care le mai găsești doar pe vârful Arieșenilor.
Dacă toate aceste obiective te-au convins că județul Alba ascunde locuri unice în România, Travelminit te invită să le descoperi pe toate. Nu uita să faci fotografii și să ni le arăți și nouă!
Foto: Dreamstime
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.