Ideea construirii unui bazin de înot didactic a început să fie vehiculată în urmă cu aproape doi ani, după ce ani mulţi copiii din Luduş s-au bălăcit doar vara, în Mureş şi Luduşel. Deşi proiectul naţional de construire a unei reţele de bazine de înot este controversat din cauza costurilor ridicate, a regimului de funcţionare şi a eficienţei în unele localităţi cu număr mic de elevi, şantierul din Luduş a fost autorizat în 28 februarie 2012.
Finalizare întârziată
Proiectantul general SC Industrial Building Construct SRL Cluj – Napoca fiind şi constructor a apreciat că pentru execuţia lucrării sunt suficiente 11,5 luni, adică din 19.03. 2012 şi până în 5.03.2013. Termenul este imposibil de realizat după cum spune Liviu Botezan, consilierul primarului Cristian Moldovan şi după cum văd şi luduşenii. Lucrările au fost întârziate de anul trecut şi s-a ajuns în situaţia ca şantierul să-şi sisteze activitatea din cauza iernii. Apoi, CNI a comunicat în acest an Primăriei Luduş că lucrările vor fi sistate din cauza încetării finanţării.
O precizare salvatoare
După ce Botezan a anunţat în cadrul unei emisiuni de la Radio Transilvania despre sistarea lucrărilor de la bazinul didactic, la câteva zile distanţă, CNI a solicitat Primăriei câteva date în legătură cu numărul elevilor din oraş. „Din fericire, Luduşul are peste 1.000 de elevi şi în aceste condiţii, lucrările vor continua la şantierul de lângă Sala de sport”, spune Botezan. Când, întrebăm noi? „În această primăvară”, a venit răspunsul.
Ioan A. Borgovan
Cursuri de inot pentru copii si adulti http://inot-sport.ro la nivel de grupa sau in regim personal