„Traficul din Târgu Mureș este total imprevizibil: despre autobuze nu știm când vin sau când ajung la destinație, iar în cea ce privește traficul auto, probabilitatea de a găsi un loc de parcare este aproape zero, mai ales în orele de vârf. Avem probleme grave cu transportul public în tot orașul. Pentru a face puțină ordine, nu putem doar să modernizăm transportul public, ci este necesară și rezolvarea lipsei locurilor de parcare, cât mai repede posibil. Altfel, ne vom îneca în smog și nu vom ajunge nicăieri”, a subliniat Soós Zoltán candidat independent la primăria Târgu Mureș, în cadrul conferinței de presă privind planul de construcție a primei parcări supraetajate din oraș.
Scopul asumat de Soós Zoltán, prin programul propus târgumureșenilor, este construirea a 3 parcări importante în zona centrală. El a anunțat că în primii doi ani intenționează să construiască o parcare cu două etaje, având ca bază, parcarea actuală din spatele Teatrului Național Târgu Mureș, unde vor putea parca 500 de mașini.
De asemenea, există posibilitatea transformării gropii din spatele Mureș Mall-ului într-o parcare iar identificarea celei de-a treia locații, adecvată unei asemenea construcții în apropierea zonei centrale, va duce la un total de 900 de locuri de parcare.
Soós Zoltán a adus în discuție și problema parcărilor în zonele rezidențiale: „În 4 ani vom construi garaje cu structură ușoară, care pot fi închiriate pentru o sumă modică”, a declarat candidatul independent la primărie.
Totodată trebuie rezolvată și problema parcărilor din fața Spitalului Județean de Urgență, adăugând că va soluționa disputa dintre Consiliul Județean și Primăria Târgu Mureș, și va începe de îndată amenajarea spațiului.
Oláh Emese, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat, în conferința de presă, că în Cluj se lucrează de mai bine de 10 ani pentru a decongestiona orașul de traficul auto, și pentru a dezvolta un sistem de transport public pe care toată lumea să-l folosească cu încredere.
„Am creat un sistem de parcare, în special în centru, care să fie folosit pentru o perioadă scurtă de timp de către cei care ar dori sau au nevoie să conducă spre centru. Experiența din ultimii ani a arătat că am avut un oarecare succes în acest domeniu. Însă, tot ce am făcut nu ar fi fost de-ajuns dacă nu am fi înlocuit complet parcul de autobuze și tramvaie și nu am fi creat rute mai eficiente acolo unde era nevoie.
Astăzi, putem ajunge oriunde, cu un transport în comun modern” – a subliniat viceprimarul Clujului. A mai adăugat că în oraș există 7 parcări mari și au fost construite suplimentar încă 3.000 de locuri de parcare din bugetul propriu al administrației locale. Este convinsă că și Târgu Mureșul va fi un oraș mai locuibil dacă se va reuși modernizarea transportului public și construirea unor noi locuri de parcare.
În cadrul conferinței de presă, arhitectul și candidatul pentru funcția de consilier local, domnul Iszlai Tamás, a explicat că investiția prezentată este esențială pentru o dezvoltare armonioasă pe termen mediu și lung a orașului. „Aceste parcări pot fi utilizate într-o mulțime de feluri. De exemplu, parcării din spatele Teatrului îi lipsește spațiul comunitar. Întreaga zonă de acoperiș a noii parcări ar putea fi folosită ca zonă comună, unde se pot construi locuri de joacă, miniterenuri de sport și zone verzi compensatorii, care lipsesc în prezent în zona centrală ” – a încheiat arhitectul Iszlai Tamás.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.