Marius Paşcan a intrat în parlament la redistribuire

Marius Paşcan a intrat în parlament la redistribuire

Preşedintele interimar al organizaţiei Mureş a Partidului Mişcarea Populară, Marius Paşcan, a declarat joi, pentru AGERPRES, după ce i s-a atribuit un mandat de deputat în urma redistribuirii, că a intrat în competiţia electorală pentru Camera Deputaţilor cu şanse mici de reuşită, dată fiind popularitatea mai redusă a formaţiunii în judeţ.

‘Vreau să le mulţumesc celor care m-au votat dar şi celor care nu au făcut-o, am pornit într-o bătălie cu şanse mici de reuşită câtă vreme reprezint Partidul Mişcarea Populară care, în judeţul Mureş, nu a făcut pragul electoral nici la alegerile locale, prin urmare nici orizontul de aşteptare nu era foarte mare. Dar am avut încredere că prin puterea faptelor mele, prin puterea numelui pe care le-am construit cu trudă în ultimii ani voi reuşi să îi conving pe mureşeni că mă bat pentru încă un mandat pentru a continua ceea ce am început. Adică am arătat în cei 4 ani de mandat de senator (2012-2016, n.r.) că sunt cel mai activ parlamentar mureşean şi mă voi strădui să ţin acest bun renume prin activitatea pe care o voi demonstra în Camera Deputaţilor, aşa cum am făcut-o şi în Senatul României’, a afirmat Paşcan.

Acesta a spus că se bate în continuare pentru apărarea patrimoniului statului, ‘pentru că nu s-a încheiat încă lupta pentru pădurile judeţului Mureş’ şi că are o serie de proiecte, în număr de 64, pe care le-a iniţiat sau co-iniţiat ca senator.

‘Multe dintre proiecte nu au devenit legi. Sunt proiecte bune pe care le voi relua şi le voi susţine şi în Camera Deputaţilor pe administraţie, cultură, patrimoniul cultural, sănătatea şi educaţia. Mă voi bate pentru proiectele judeţului Mureş, cele numărabile pe degete, pentru care, înainte de a candid, le-am solicitat solidaritatea colegilor parlamentari sau politicieni, referitoare la infrastructură şi dezvoltarea judeţului Mureş’, a susţinut Marius Paşcan.

În luna octombrie, senatorul Marius Paşcan a demisionat din Partidul Naţional Liberal (PNL) şi din funcţia de vicelider al grupului liberal din Senat, nemulţumit de decizia organizaţiei Mureş care nu l-a inclus printre candidaţii la Parlament aflaţi pe locurile eligibile. El a declarat atunci că motivul demisiei este acela că a ajuns „în poziţii antagonice, ireconciliabile, cu cei care conduc PNL Mureş’.

La scurt timp după demisie, Marius Paşcan a fost numit preşedinte interimar al filialei Mureş a Partidului Mişcarea Populară şi a fost desemnat primul pe lista de candidaţi ai organizaţiei în judeţ.

Potrivit rezultatelor finale anunţate joi de BEJ Mureş, Uniunea Salvaţi România şi Partidul Mişcarea Populară au primit, în urma redistribuirii, două mandate de deputat în judeţ, care are, potrivit legii, patru senatori şi opt deputaţi.

Astfel, la Camera Deputaţilor, UDMR îi va avea pe Vass Levente, Eva-Andrea Csep şi Biro Zoltan, PSD pe Corneliu Florin Buicu şi pe Gheorghe Dinu Socotar, PNL îl va avea pe Mihai Doru Oprişcan, USR – Lavinia Corina Abu-Amra şi PMP – Marius Emil Paşcan.

La Senat, configuraţia este UDMR – Novak Csaba Zoltan şi Csaszar Karoly Zsolt, PSD – Horea Aurel Soporan şi PNL – Ioan Cristian Chirteş. AGERPRES

Lasă un răspuns