Mierea conține vitamine, minerale, dar și enzime active, proteine și carbohidrați, care îi garantează proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antialergice. Ca și în cazul ceaiului verde, trebuie văzută ca un mod de fortifiere a organismului și de prevenire a unor afecțiuni. Propolisul este numit și „Penicilină Rusească”, datorită capacității de inhibare a ciupercilor, virusurilor și bacteriilor, deci trebuie luat în considerare în cazul unei răceli și, în special, în cazul celor care suferă în mod frecvent de gât iritat. Răsfățul suprem oferit de albine este însă lăptișorul de matcă, un cocktail de vitamine (A, B, C, D și E), acizi grași sănătoși și sulf. Lăptișorul de matcă trebuie ținut în permanență la frigider și consumat zilnic, în cantități mici. Poți face o cură anuală de lăptișor de matcă, preferabil în anotimpul rece, ca o modalitate de imunizare pe cale naturală.
Sursa: doc.ro