Peste două mii de elevi din Miercurea Ciuc participă la cursuri de iniţiere în înot şi patinaj organizate de Primăria municipiului şi Asociaţia de Sport Ciuc pentru încurajarea practicării sportului de masă.
Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat că la cursurile de iniţiere în înot, care se desfăşoară la bazinul din oraş, pot participa elevi din clasele a III-a şi a IV-a, întrucât specialiştii spun că cea mai potrivită vârstă pentru iniţiere este 10 ani, iar la cursurile de patinaj iau parte elevii din clasele I, a II-a şi din grupele pregătitoare.
Antal Attila a explicat că pentru programul de iniţiere în patinaj municipalitatea a reuşit să convingă mai mulţi patinatori şi hocheişti, precum şi profesori de educaţie fizică să îi înveţe pe copii primii paşi în acest sport. De luni până vineri, între orele 7.30 şi 9.00, gheaţa Patinoarului Vakar Lajos din Miercurea Ciuc este ocupată de cei mici, pentru care părinţii trebuie să plătească o sumă modică, de 1.5 lei pe oră, şi să asigure echipamentul.
Programul
Pentru programul de iniţiere în înot, care se desfăşoară de luni până vineri, de la 8.00 la 13.00, la dispoziţia elevilor se află doi profesori de înot, dar şi profesorii de educaţie fizică din şcoală, iar la faţa locului sunt prezente şi învăţătoarele care îi ajută pe copii să se echipeze şi îi însoţesc către şcoală. Preţul pentru cursurile de înot este de 3 lei pe oră.
Succes total
Antal Attila a precizat că peste 2.000 de elevi iau parte la cursurile de iniţiere în înot şi la cele de patinaj şi cel mai probabil programul va continua şi în semestrul II, ţinând cont că atât copiii, cât şi profesorii şi părinţii îl apreciază. Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc a spus că acest program este binevenit şi pentru părinţii care nu şi-ar fi permis să îşi trimită copiii la cursuri de iniţiere în înot sau patinaj.
,,Pot să spun că suntem foarte mulţumiţi, chiar dacă la început au existat anumite reţineri. (…) Acum tot orarul este ocupat, toate şcolile sunt implicate şi există un interes foarte mare, avem sprijinul părinţilor şi al profesorilor. (…) Pot să spun, fără falsă modestie, că acest program face parte din preocupările noastre pe termen lung. Adică nu doar construim baze sportive, ci şi îi îndrumăm pe copii către disciplinele sportive, îi încurajăm să facă sport de masă. Poate nu toţi vor deveni sportivi, dar avem încredere că le va fi de folos, că vor iubi sportul şi că nu îşi vor petrece timpul cu nepăsare”, a declarat Antal Attila.